Yandex Metrica
SON DAKİKA
Esenler'de dev konut teslim töreni! Erdoğan'dan önemli mesajlar

Esenler'de dev konut teslim töreni! Erdoğan'dan önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dörtyol Meydanı'nda, '60 bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde konuştu. İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek zor bir işi gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, önümüzdeki ay hem konut ve kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek, depreme hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak yeni hamleyi paylaşacaklarını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de kentsel dönüşüm konut teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İstanbul açıklarında korkutan görüntü: Tehlike Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar uzanıyor Haberi Görüntüle

DEV KONUT PROJESİ

"Restorasyonu tamamlanan Üsküdar Ayazma Camii ile Medeniyet Üniversitesi'ni hizmete açtık. Temmuz ayında İbn-i Haldun Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldık. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle şehti ve gazilerimizi Saraçhane'de andık. Görüldüğü gibi eğitimden kültür sanata, uluslararası etkinliklerden milli bayramlarımıza kadar hep birlikte olduk, oluyoruz. Resmi rakamı sordum. 60-70 bin kişi dediler. Bu muhteşem töreni 60-70 bin kişinin katılımıyla yapıyoruz.

10 il için sarı alarm! Meteoroloji kuvvetli sağanak ve kar... Haberi Görüntüle

İzmir hizmet istiyor! Hamza Dağ net konuştu: İzmir için önemli... Haberi Görüntüle

17 AĞUSTOS DEPREMİ: ŞEHİRLERİMİZİ AYAĞA KALDIRDIK

18 bin insanımızı toprağa verdiğimiz 1999 depreminin 23.yıldönümüydü. 23 yıl geçti ama acısı yüreklerimizde hala ilk günkü gibi tazedir. O felaketin olduğu dönemde iktidarda kim vardı. Rahmetli olmuş Ecevit vardı. Afette iktidar ne yaptı. Tamamen bittiler, tükendiler. Biz iktidara geldik, bu yıkılan yerleri ayağa kaldırdık. Bingöl depremi, Van depremi ve Simav'ı hatırlayın. Bütün depremlerde Gölcük depremini Sakarya'yı Kocaeli'nin genelini hatırlayın. Hepsinde anında şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Çünkü biz söz verdik mi yaparız. Ve yaptık. Afetleri engellemek bizim elimizde değil ama yıkıcı etkilere karşı tedbir almak bizim elimizdedir. Büyük bir Kentsel Dönüşüm çalışması başlattık.

2024 MUĞLA-BODRUM SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Bodrum'da hangi... Haberi Görüntüle

22 Mart Hakkari'de okullar tatil mi? Cuma günü kar tatili... Haberi Görüntüle

"DÜNYAYA ÖRNEK BİR MODEL"

Amacımız sağlıksız çirkin yapı bırakmamaktı. Şehirlerimizi adete yeniden inşa ederken, vatandaşımızı mağdur etmedik. Teknolojik imkanı da kullanarak eski kötü alışkanlıkların önünü kestik. 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. 12 milyon vatandaşımızı güvenli bina yeşil alanlarıyla huzur içinde hayatlarını sürdürecek yuvalarına kavuştular. Dünyaya örnek bir modeli hayata geçirdik. 1 milyon 170 bin konut sayesinde 5 milyon vatandaşın huzurla oturmasını sağladık. Yüzde 60'ın 50 milyon vatandaşı afete karşı koruma altına aldık. Ana muhalefet Antalya'da yangın oldu. Muğla'da yangın oldu. Büyükşehir onlarda. Ne yaptınız? Herhangi bir şey yaptılar mı? Biz yaptık. İzmir Belediyesi CHP'de. Ne yaptılar? Hiçbir şey. Konutları ayağa kaldıran biz olduk. Muğla'da, Antalya'da belediye CHP'de diye biz seyredemezdik. Devlet olarak buralara yardım elimizi uzattık. Bu işler yalan çarpıtmayla olmaz.

İmamoğlu yönetimindeki İSKİ borç batağında! Suya her gün zam yapıldı... Haberi Görüntüle

CHP ve İYİ Parti arasında 'adayını çek' kavgası yeniden alevlendi!... Haberi Görüntüle

300 BİN KONUTLUK TARİHİ BAŞARI

Biz milletimize ne söz vermişsek harfiyle yerine getiriyoruz. Ne aldanan ne aldatan olacağız. İlkemiz bu. Depreme ve diğer afetlere hazırlık konusunda bu ilkeye bağlıyız. Bizim projelerimiz gibi aklın ve bilim dışında işlerde esip gürleyenlere itibar etmeyin. Bay Kemal'in sabah söylediği akşam söylediği başka. İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi başarıya imza attık. 140 bin konut işyeri dönüşümü devam ediyor. Fikirtepe'de bile 15 bin konutun dönüşümünü sağlıyoruz. Kirazlıtepe'de 5 bin konutluk dönüşüm gerçekleşiyor. Kartal, Beyoğlu Beykoz, Silivri'de 9 ilçenin tamamında projeleri tamamlamak için işçi ve mühendisimiz arı gibi çalışıyor. Hep daha çok çalışarak, hedeflerimize ulaşacağız. 14 Haziran'ı unutmayalım. 2023'ü hiç unutmalıyım.

Mahalledeki çocukları yıllarca istismar etmişti! Sapık sucu Metin Şenay hakkında... Haberi Görüntüle

"İLÇELERİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"

60 bin konutluk dev dönüşüm projesini burada yükseltiyoruz. 4 katı geçmeyen yatay mimariye sahip depreme dayanıklı eserlerden oluşuyor. Esenler'de inşa edilen evler, 80 ile 125 metrekare büyüklükleri kapalı otoparkı ile çevre ilçelerin çehresini değiştirecek. Bu projenin içinde yok yok desek yeridir. Bu projede 1924 derslikli 63 okul var. 23 cami var. 166 bin metrekarelik sosyal ve kültürel tesisler var.

Düğüm dizisi 9. bölüm ne zaman çıkacak? Düğüm bitti mi?... Haberi Görüntüle

Bilim ve kültür yuvası! Hilmi Türkmen'den Üsküdar'a yeni hizmet: Ecdat... Haberi Görüntüle

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Ana muhalefet Antalya'da yangın oldu. Muğla'da yangın oldu. Büyükşehir onlarda. Ne yaptınız? Herhangi bir şey yaptılar mı? Biz yaptık. İzmir Belediyesi CHP'de. Ne yaptılar? Hiçbir şey. Konutları ayağa kaldıran biz olduk. Muğla'da, Antalya'da belediye CHP'de diye biz seyredemezdik. Devlet olarak buralara yardım elimizi uzattık. Bu işler yalan çarpıtmayla olmaz.

Yılmaz Özdil'den CHP'ye cami tepkisi: Sadece heykel yapmıyoruz demek için... Haberi Görüntüle

2024 MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı? MSÜ sonuçları nereden nasıl... Haberi Görüntüle

"İSTANBULLU 14 HAZİRAN 2023'TE DERSİNİ VERECEK"

Bugün 2 bin 100 konutumuzun anahtarlarını hak sahiplerine veriyoruz. Yıl sonunda 4 bine çıkarıyoruz. Evlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir belediyesi kimde. CHP'de. CHP şu görevi aldı alalı 3 yıl oldu. Depreme yönelik konut inşasına yönelik bir şey gördünüz mü? Ben de belediye başkanlığı yaptım. KİPTAŞ konutlarını yapan bu kardeşiniz oldu. Bu iş aşk işi. Yok Bodrummuş, sel oluyor, nerede beyefendi? Yangın var nerede? Yine aynı yerde. İstanbullu gereken dersi 2023'te verecek mi? Deprem ardından yürütülen çalışmalar dahi gerçekleştirilmemiştir. Bireysel olarak herkes gayret göstermiştir, destekleyecek mekanizma maalesef yoktur. Kurumlarımızı bu doğrultuda yapılandırdık.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading