Yandex Metrica

Ergenekon kumpasının beyni Frankfurt'ta görüntülendi! Sadece akşamları dışarı çıkıyor

Ergenekon kumpasının beyni Frankfurt'ta görüntülendi! Sadece akşamları dışarı çıkıyor

Cevheri Güven, Abdullah Bozkurt, Bülent Keneş, Murat Çetiner, Mustafa Kemal Şirin ve Levent Kenez'den sonra bir FETÖ firarisi daha kaldığı adreste görüntülendi. Sabah gazetesi, Ergenekon ve MİT TIR'ları kumpasında kritik rol oynayan FETÖ'cü eski emniyet müdürü Mehmet Karabörk'ü Almanya'da görüntüledi.

Gündem

02.03.2024, 01:45

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerini kaçtıkları ülkelerde görüntülemeyi başaran Sabah gazetesi bir başarıya daha imza atarak bu kez Ergenekon kumpasının beyin takımından Mehmet Karabörk'ü buldu. 

FETÖ'cü eski emniyet müdürü Karabörk, İstanbul Emniyeti TEM Şube Sağ (C) Büro Amiri olarak yıllarca görev yapmış ve örgütün kumpas savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Mehmet Ali Pekgüzel'le birlikte operasyonları yönetmişti. 

Ergenekon ve Danıştay kumpaslarını 'Ergenekon Operasyon Grup Amiri' sıfatıyla organize eden Mehmet Karabörk 4 yıldır Almanya'nın Frankfurt şehri yakınlarındaki Wetzlar bölgesinde yaşıyor. 

Kamudan ihraç eşi Vahide Bayram Karabörk'le Bredowstrabe 10 35576 Wetzlar'da 'Muhammed Bayram' adıyla saklanan Karabörk, Alman devletinin siyasi mültecilere verdiği binlerce avroluk yardımı ayrı ayrı alabilmek için eşiyle kağıt üstünde ayrıldı ve kendine yeni bir ev tuttu. 

Eşinden ayrı yaşadığını ispatlamak için Alman makamlarına Weztlar Bölgesi Hermannsteiner Strabe 94 numaralı adresi bildiren Mehmet Karabörk, gündüzleri pek dışarı çıkmıyor. Görüntülenme korkusuyla gün boyu evde kalan Karabörk, akşam saat 18 sıralarında sokağa çıkarak bir bahis kulübüne gidiyor ve saat 23'e dek burada kalıyor. 

'Muhammed Bayram' şeklindeki sahte isimden ayrı olarak bir de örgüt içerisinde kod isim kullanan Karabörk, FETÖ tarafından iletilen 'mahrem' görevleri yaparken Mehmet Sait Mutlu kimliğine bürünüyor. 

1996 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuş FETÖ'cülerden biri olan Karabörk, örgütten elde edilen dijital verilere göre 'bağlılığı üst seviyede' şeklinde kodlanmış bir isim. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 23 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ üyeliği suçundan tutuklanan Mehmet Karabörk, sözde 'itirafçı' kılıfına bürünerek 3 Ağustos 2017 tarihinde cezaevinden çıkmayı başardı. Adli kontrol ve ev hapsi kararıyla tahliye edilen Karabörk, örgüt için kritik öneme sahip olması sebebiyle sonraki günlerde yurtdışına kaçırıldı. 

Karabörk firarının ardından bir açıklama yayınlayarak gizli tanık sıfatıyla verdiği ifadeleri reddetti. 2014 başında Adana'daki MİT TIR'ları kumpasını yönetenlerden biri olan ve MİT görevlilerini yasadışı dinleyip izleten Karabörk, Şırnak Emniyeti'nde görev yaparken devletin başlattığı çözüm sürecini baltalamak için çalışmıştı. 

Karabörk aynı zamanda emekli Binbaşı İhsan Güven ve eşinin öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmada FETÖ tarafından görevlendirilen kişilerden biri. Ergenekon davasının hem tanığı hem sanığı hem de gizli tanığı olan Osman Yıldırım'ın Sincan F Tipi Cezaevi'ndeki sorgusuna da katılmıştı. Karabörk, Danıştay saldırısını Ergenekon dosyasına bağlanması 'görevini' yürüten isimlerin başında geliyordu. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading