Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erdoğan’dan küresel odaklara net mesaj! Emperyalistler başaramayacak

Erdoğan’dan küresel odaklara net mesaj! Emperyalistler başaramayacak

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri yaydıkları karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden kül katmanıyla örtmek isteseler de başaramayacaklar." dedi. Türkiye'nin yeni projelerine değinen Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'na ilişkin mesajlar verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKM'deki Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuştu. 

 Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Her ne kadar birileri yaydıkları karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden bir tül katmanı ile örtmek isteseler de başaramayacaklar. Son 10 yılda yaşadığımız aralarında 15 Temmuz'un da olduğu her hadise, milletimizin istiklali ve istikbali uğruna neler yapabileceğini bizlere gösterdi. Zor zamanlarda dik duruş sergilemek herkesin harcı değil.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye olarak her sahada varız Haberi Görüntüle

22 Mart Hakkari'de okullar tatil mi? Cuma günü kar tatili... Haberi Görüntüle

"ÜSTADIN ATEŞİNİ YAKTIĞI MEŞALENİN IŞIĞI YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK"

Üstadın ömrünü adadığı davası tüm bu mücadelemizde bize moral vermiş, güç kaynağı olmuş azmimizi bilemiştir. Daha asırlar boyunca üstadın ateşini yaktığı meşalenin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

CHP'ye para sayma soruşturmasında yeni gelişme! 2 kişi ifade sonrası... Haberi Görüntüle

"ONUN GÜR SEDASINDA KENDİ İÇ SESLERİNİN YANKILARINI BULDULAR"

Muhasırı olduğu yazarlara kıyaslandığında onun okurlarla kurduğu bağ da çok farklıydı. Onun gür sedasında kendi iç seslerinin yankılarını buldular. Üstadı davalarının en önemli temsilcilerinden biri olarak görüyorlardı. Üstad, bir yandan savunduğu değerlere sahip çıkarken bir yandan dil devrimcilerinin milletimize dayattığı 'uydurukça' yerine kadim kelime hazinemizi kullanmakta ısrar ediyordu. Necip Fazıl'ın dil hassasiyeti önem arz ediyor.

Heykel yapmaktan öteye gidemeyen zihniyetten tarihi zarar: İmamoğlu İBB'nin borcunu... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE YÜZYILI MESAJI

Bugün Türkiye Yüzyılı diyerek milletimizin önüne yeni bir vizyon koyarken aynı zamanda üstadın da hayalini hayata geçiriyoruz. Davasını ceplerde kaybedilmiş bir güneş olarak tarif eden üstad, şayet bugün yaşasaydı her halde müjdeler olsun size doğdu batmayan güneş sözünü gür bir seda ile tekrar söylerdi. Yine üstad, nesillerin mücadelesi uğruna Ayasofya'nın açılmasından etkilenmeyenleri gördüğünde ahlakı olmayanın her mücadeleyi yanlış bulan tavrını hatırlatırdı. Ayasofya bir gün açılıacak derken hep bunu ifade etmiştir.

Elleri ayakları dolandı! AK Parti İBB adayı Kurum'dan CHP'ye gönderme:... Haberi Görüntüle

GECENİN TEMASI 'YÜK KİMİN OMZUNDA?'

Necip Fazıl Ödülleri her yıl hazırlanan tematik filmleriyle de ses getiriyor. 2017 yılında 'Gençlik Ruh İşidir', 2018 yılında 'Çilesiz Dava Olmaz', 2019 yılında 'Gündüz Geceye Muhtaç', 2021 yılında ise 'İnanç Zaferin Müjdecisidir' temasıyla kısa filmler hazırlanmış, izleyenlere duygu dolu anlar yaşatmıştı.
Bu yıl ise 'Yük Kimin Omzunda?' temasıyla hazırlanan film davetlilerin beğenisine sunuldu. Reklam filminde 'Yük Kimin Omzunda?' temasına şöyle vurgu yapıldı; "Köpükten gövdesiyle, kurşundan ağır yüklere talip olanların yoludur bu. Bir kanarya güç yetirir, bin bir başlı kartalı taşımaya. Hak olan davada zafer muhakkaktır. Zafere giden yolda, yük kimin omzunda?"

23 Mart Erdoğan Ankara mitingine kaç kişi katıldı? AK Parti-Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

ÖDÜL ALAN YAZAR VE ESERLERİ

Necip Fazıl Şiir Ödülü: Mehmet Can Doğan
Necip Fazıl Hikâye-Roman Ödülü: Ayşegül Genç
Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü: Mustafa Özel
Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Elif Genç
Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Can Acer
Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü: Elçin İlyasoğlu Efendiyev
Necip Fazıl Saygı Ödülü: İlhami Atalay

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading