Yandex Metrica

Erdoğan-Zelenski görüşmesi: Tahıl koridoru farklı ürünlerle genişletilebilir

Erdoğan-Zelenski görüşmesi: Tahıl koridoru farklı ürünlerle genişletilebilir

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus mevkidaşı Putin'le görüşmesinin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile telefonda bir temas gerçekleştirdi.

Gündem

23.01.2024, 22:16

Rusya-Ukrayna krizine çözüm bulmak ve sorunları hafifletmek adına Türkiye'nin diplomatik çabaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski ile telefonda görüştü. 

Putin'le görüşmesi sonrası Zelenski ile temas kuran Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri ele aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, zorlu geçecek kış aylarında Ukrayna halkının insani yardım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Erdoğan, Zelenski ile işgal altındaki Ukrayna'da da bir araya gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da ağırladıkları Ukraynalı yetim çocuklar ve refakatçilerinden oluşan 1033 kişilik grupla eşi Emine Erdoğan'ın yakından alakadar olduğunu belirtti.

Tahıl koridorunun farklı gıda ürünlerini ve diğer emtiaları kapsayacak şekilde genişletilebileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaporijya Nükleer Enerji Santrali konusunda da çözüme yaklaşılmasını temenni ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin G-20 Zirvesi'nde açıkladığı barış planının hayata geçirilmesine yönelik çabalara verilebilecek katkıları da değerlendirdiklerini ifade etti.

Erdoğan, Zelenski'den önce görüştüğü Putin'le de aynı konuları müzakere etmiş, aynı zamanda Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik başlatılması planlanan harekâtı da masaya yatırmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading