Yandex Metrica

Erdoğan, Yunanlıların anlayacağı dilden yazdı; Bir kez daha Yunanistan'ı uyarıyoruz

Erdoğan, Yunanlıların anlayacağı dilden yazdı; Bir kez daha Yunanistan'ı uyarıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamalarda Yunanistan’a uyarılar bulunmuştu. Erdoğan, Yunanistan’a kendi dillerinde anlayabileceği bir paylaşımda bulunarak, “Türkiye, kimsenin hakkını ve hukukunu ihlal etmediği gibi, hakkını ve hukukunu da kimsenin çiğnemesine izin vermez.” ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan EFES-2022 Tatbikatı'nda yaptığı konuşmasında Yunanistan'ın Adaları hukuksuz şekilde silahlandırmasına sert tepki göstererek, 'Bir kez daha Yunanistan'ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uymaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet bir şey söylerse ardını da takip eder.' ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise akşam saatlerinde bu kez Twitter hesabından Yunanca bir dizi paylaşım yaptı. Erdoğan, Yunanistan’a kendi dillerinde anlayabileceği bir paylaşımda bulunarak, “Türkiye, kimsenin hakkını ve hukukunu ihlal etmediği gibi, hakkını ve hukukunu da kimsenin çiğnemesine izin vermez.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, sosyal medyadan paylaşımlarına şu şekilde devam etti;

Doğu Akdeniz'de bulunan ve ülkemiz anakarasına 2 km'den daha az, Yunanistan anakarasından 600 km'den fazla olan Megisti için 40.000 km2 deniz yetki alanı talep etmenin önemini uluslararası toplumun takdirine bırakıyoruz.

NATO'yu ve üçüncü ülkeleri, askeri olmayan bir rejime sahip adalarda çeşitli askeri tatbikatların yasadışılığına dahil ederek araçsallaştırma girişimi, yalnızca felaketle sonuçlanacak bir girişim değildir.

Aynı zamanda Yunanistan, Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Batı Trakya, Rodos ve İstanköy'de yaşayan Türk azınlığa Birliğin değerlerini, dünya çapındaki insan haklarını ve uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak baskı yapmaya devam ediyor.

Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Haberi Görüntüle

SOĞUKKANLIĞIMIZIN YANLIŞ ANLAŞILDIĞINI GÖRÜYORUZ

NATO içinde her şekilde en yüksek bedeli ödeyen bir müttefik olarak, son iki yıldır askeri delegasyonlar toplantısı davetlerimize bile yanıt vermeyen Yunanistan'ın sorunlarıyla sakince yüzleştik.

Ancak gösterdiğimiz sabrın ve soğukkanlılığın muhatabımız tarafından yanlış anlaşıldığını görüyoruz.

Yunanistan'ı bir asır önce olduğu gibi sağduyulu olması, kendisini pişman olacağı sonuçlara götürecek hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması konusunda bir kez daha uyarıyoruz.

Türkiye, Ege'deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi, adaların silahsızlandırılmasına ilişkin uluslararası anlaşmaların tanıdığı haklardan da yararlanmaktan çekinmeyecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading