Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erdoğan 'Sahip çıkın bu kızımıza' demişti! Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın dikkat çeken hikayesi ortaya çıktı!

Erdoğan 'Sahip çıkın bu kızımıza' demişti! Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın dikkat çeken hikayesi ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede en dikkat çeken isimlerden biride Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Yeni kabinedeki tek kadın olan Mahinur Özdemir Göktaş'ın dikkat çeken hikayesi var. Belçika'da sözde Ermeni soykırım yasası çıkarılırken karşı çıktığı için partiden ihraç edildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Sahip çıkın bu kızımıza" dediği ortaya çıktı.

Gündem

28.03.2024, 23:49

28 Mayıs seçim sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesinde tek kadın olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş'ın dikkat çeken bir hikayesi bulunuyor. 

 

DMM'den tapu iddialarına yalanlama: 'İddialar doğru değildir' Haberi Görüntüle

BELÇİKA'NIN EN GEÇ MİLLETVEKİLLERİNDENDİ 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın göçmen bir ailenin kızı olarak Belçika'da hayata gözlerini açtı. Brüksel Özgür Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitim gördükten sonra Özdemir'in Belçika'daki CDH partisinin saflarından siyasete girdi. Belçika'nın en genç siyasetçileri arasında yer alan Özdemir'in ülkede aynı zamanda "Belçika ve Avrupa’daki tek başörtülü kadın milletvekili” oldu. 

Kadem Ekşi Maltepelilere müjdeyi duyurdu: Yılda 60 bin 5 yılda... Haberi Görüntüle

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI REDDETTİ 

Geçmişte Belçika'da görev yapan bakan  Göktaş, 6 yıl sonra parlamentoda 1915 olayları tartışmalarında ön plana çıktı. CDH üyesi Maxime Prévot, Fransızca yayın yapan RTL kanalı kamerasına, partinin tüm üyelerinin “Ermeni Soykırımı'nı tanımakla yükümlü olduğunu” ifade etti.   Partiden gelen sözde Ermeni soykırımını tanıma baskılarına karşı duran Mahinur Göktaş, Dönemin CDH lideri Benoît Lutgen’in, "Saflarımızda bir inkarcı varsa, bir saniye içinde uçup gidecek" açıklamasının ardından partiden ihraç edildi. 

MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu Süleymaniye'de öldürüldü Haberi Görüntüle

" SAHİP ÇIKIN BU KIZIMIZA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika Parlamentosu'nda yaşananları ve Bakan Göktaş'ın o dönemde soykırımla ilgili dik duruşunu görünce  'Sahip çıkın bu kızımıza' talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından Göktaş, Eylül 2019'da Cezayir Türk büyükelçisi olarak atandı. 4 yıldır Büyükelçilik görevini sürdüren Göktaş, 28 Mayıs sonrası kurulan yeni kabinede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak tek kadın Bakan oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading