Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erdoğan'la Esed görüşecek mi? Rusya'dan dikkat çeken açıklama

Erdoğan'la Esed görüşecek mi? Rusya'dan dikkat çeken açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esed'in görüşme ihtimalini değerlendiren Kremlin Sözcüsü Peskov, "Böyle bir görüşme öncesi çalışma seviyesinde temasların yapılması gerekiyor. Bu temaslar yapılıyor. Bu yönde çalışmalar devam edecek" açıklamasında bulundu.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Türkiye, Rusya, Suriye ve İran arasında dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki Suriye konulu toplantı 15-16 Mart tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova’da yapılacağı açıklandı. 4'lü zirvenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Suriye Devvlet Başkanı Beşar Esed'in bir araya gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gündemdeki konularla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunurken merak edilen soruya yanıt verdi.

2024 Düzce'de iftar çadırı kuruldu mu? Düzce'de ücretsiz iftar çadırı... Haberi Görüntüle

ESED'LE PUTİN NE KONUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Esed'in dün başkent Moskova'da bir araya geldiğine dikkati çeken Peskov, 

"Görüşmede iki ülkenin savunma ve ekonomi alanındaki işbirliği konuları ele alındı. Ekonomi ve ticaret alanında önemli bir belgenin en kısa zamanda imzalanmasına yol açacak karar alındı. Ayrıca görüşmede Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi konusu da ele alındı." 

'Yılın Otomobili' için 28 aday: Aralarında Togg T10X de var Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'LA ESED GÖRÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esed'in görüşme ihtimalini değerlendiren Peskov, "Böyle bir görüşme öncesi çalışma seviyesinde temasların yapılması gerekiyor. Bu temaslar yapılıyor. Bu yönde çalışmalar devam edecek." diye konuştu.

Memurların maaşları bayramdan önce mi, sonra mı yatacak 2024? Memur... Haberi Görüntüle

''FİNLANDİYA VE İSVEÇ İLE ANLAŞAMADIĞIMIZ KONU YOK'' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına destek verme kararını değerlendiren Peskov, Rusya'nın Finlandiya ile İsveç için tehdit oluşturmadığını vurguladı.

Peskov, "Bu ülkelerle anlaşamadığımız herhangi bir konu yok. Bu ülkeler hiçbir zaman Rusya'ya karşı olmak istemedi. Ne onlar bize ne de biz onlara tehdit oluşturmadık. Bu nedenle, bu konuda ancak üzüntü hissedebiliriz." dedi.

Türkiye'nin NATO ülkesi olduğuna dikkati çeken Peskov, "Türkiye'nin bu konuda kendi çizgisi var, onların NATO içinde kendi sorunları var ve bunları çözmeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading