Yandex Metrica

Erdoğan'ın sözleri Nijerya caddelerinde: Daha adil bir dünya mümkün

Erdoğan'ın sözleri Nijerya caddelerinde: Daha adil bir dünya mümkün

Caddelerin "Daha adil bir dünya mümkün" sözleriyle süslendiği Nijerya'da halk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini heyecanla bekliyor.

Gündem

23.01.2024, 18:08

Dört günlük Afrika turuna çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19-20 Ekim günü Nijerya'nın başkenti Abuja'da olacak. Erdoğan'ın ziyaret haberi Nijerya halkında heyecana yol açtı. 

Abuja caddelerindeki panolara Erdoğan ve Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'nin fotoğrafları ile "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" sözlerinin yer aldığı afişler asıldı. Erdoğan'ın bu sözü İngilizce, Fransızca ve Portekizce gibi farklı dillerde kentin dört bir yanında yer alıyor. 

AK Parti'nin yeni İBB Grup Başkanvekili belli oldu! İşte Tevfik Göksu'nun yerine gelen isim AK Parti'nin yeni İBB Grup Başkanvekili belli oldu! İşte Tevfik... Haberi Görüntüle

HALK TÜRKİYE'Yİ SEVİYOR

Anadolu Ajansı'nın konuştuğu Nijeryalı Amir Aminu, "İslam alemine yaptığı hizmetlerden dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Erdoğan'ın Afrika ülkelerine sahip çıktığını söyleyen Aminu (sağda), bu ziyaretin Nijeryalılar için önemli olduğunu ifade etti.

Zunnurain Abdulwahab ise Erdoğan'ın ziyaretini başta Türkiye-Nijerya ilişkileri olmak üzere Türkiye'nin Afrika kıtasında yürüttüğü dayanışma ve iş birlikleri açısında önemli olacağını kaydetti.

Türkiye ve Nijerya arasındaki ekonomik iş birliğine önemini vurgu yapan Abdulwahab (fotoğraftaki), "Eskiden Nijeryalılar daha çok Çin ile ticaret yapıyordu ancak gelişen dünya şartlarıyla Türkiye pazarından da ürünleri almaya başladılar. Türkiye'den gelen ürünlerle ticaret hacminin daha da artacağını inanıyoru" ifadelerini kullandı.

Abuja Ulusal Cami İmamı Muhammed Kabir Adem ise Türkiye ile Nijerya ilişkilerinin Osmanlı dönemine dayandığına işaret ederek, bu ziyaretle iki ülkenin arasındaki ilişkilerin daha da önemli bir seviyede geleceğini söyledi.

Muhammed Kabir Adem (fotoğraftaki), Türkiye'nin Nijerya'ya yıllardır yardımda bulunduğunun altını çizerek, bu yardımlardan dolayı Türkiye'ye, Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etti. ABUJA
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading