Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erdoğan ile Aliyev, otobüsle Karabağ'ı turladı

Erdoğan ile Aliyev, otobüsle Karabağ'ı turladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde, işgalden kurtarılmış Karabağ'ın Şuşa bölgesini İlham Aliyev'le birlikte gezdiği görüntüler ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 17:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ'daki Fuzuli ve Şuşa reyonlarını Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile birlikte gezdiği görüntüler ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte eşi Emine Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın bulunduğu otobüste iki lider arasında ilgi çeken diyaloglar yaşandı. 

Ermenilerin işgal sırasında Fuzuli kentinin tamamını tahrip ettiğini anlatan Aliyev, bölgedeki mayın tuzaklarının temizlenmekte olduğunu, ellerindeki esir Ermeni askerlerinden bazılarını teslim etme karşılığında Erivan'dan mayın haritalarını teslim aldıklarını kaydetti. 

Şimdilik yalnızca Ağdam reyonunu kapsayan haritayı alabildiklerini hatırlatan Aliyev, burada Ermeni ordusunun döşediği 97 bin mayınla karşılaştıklarını ifade etti. 

Bölgeyi yeniden kalkınacağını ve yerleşim yerleri yapılacağını anlatan Aliyev'e Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müteahhit olarak, Azeri kardeşlerimiz mi yapıyor?" diye sordu. Aliyev ise buna "Yok bunları beraber yapacağız, Kolin ve Cengiz (şirketleri) de var" cevabını verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading