Yandex Metrica

Erdoğan'ı savunmak suç mu? Ankara Barosu'nun Avukat Hüseyin Aydın'a açtığı skandal soruşturma

Erdoğan'ı savunmak suç mu? Ankara Barosu'nun Avukat Hüseyin Aydın'a açtığı skandal soruşturma

Ankara Barosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı savundu diye Avukat Hüseyin Aydın'a soruşturma açtı. Çarpıcı gerçeği Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi açıkladı.

Gündem

02.04.2024, 11:11

Türkiye'de muhalefetin yürüttüğü nefret kampanyası tehlikeli bir noktaya doğru gidiyor. Kendisine yönelik hakaretler karşısında hakkını mahkemelerde arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı savunmak, kimi kesimlerce artık 'suç' olarak görülmeye başladı. 

Erdoğan'a yönelik sinkaflı küfürlerden birini yargıya taşıyan Avukat Hüseyin Aydın, Ankara 1 No'lu Baro tarafından soruşturma ile cezalandırıldı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin duyurduğu skandal olay, bir süre önce Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'na seçilen Erinç Sağkan'ın çarpık zihniyetini gözler önüne serdi. 

Erinç Sağkan'ın TBB Başkanlığı'na seçilmeden önce yönettiği Ankara Barosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'a soruşturma açtı. Üstelik, Erdoğan'a küfür eden şahıs mahkemede yargılanıp ceza almasına rağmen...

15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele verdi: FETÖ'cü Albay itirafçı oldu! 15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele... Haberi Görüntüle

27 MAYIS ÖNCESİNİN NEFRET DİLİ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu marifetiyle Türkiye'de artık 27 Mayıs öncesi nefret dilinin oluştuğuna dikkat çeken Abdulkadir Selvi, çarpıcı olayı köşesinde şu ifadelerle anlattı:

CHP’de ve muhalif medyada Cumhurbaşkanı’na hakaret artık bir yarış haline dönüştü. Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs öncesi İsmet Paşa’nın izlediği yolu izliyor. İsmet Paşa, Kore’de darbe olunca, “Türk milleti, Kore milletinden daha az haysiyetli değildir” demişti. General Kasım darbesiyle devrilen Irak Başbakanı Nuri Sait Paşa feci bir şekilde katledilmişti. Menderes’e, Nuri Sait Paşa’nın akıbetini örnek göstermişlerdi. “Şartlar tamam olduğu zaman milletler için ihtilal meşru bir haktır” diyen İnönü 27 Mayıs’ın işaretini vermiş, Demokrat Partililere dönüp “Sizi ben bile kurtaramam” demişti.

(...)

Şimdi yazımın ikinci bölümüne geçeceğim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerin hukuki yönden takip ve savunmasını avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın yapıyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanı da olsa hukuk içinde mücadelesini veriyor.

Ancak sanki Erdoğan’a hakaret hak ama onu savunmak suç gibi bir durum söz konusu. Bunu ilk kez burada okuyacaksınız.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bir şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Ama öyle böyle bir hakaret değil. Yargılama sonucunda şahıs suçu sabit görülüp cezaya çarptırılıyor. Sonra ne mi oluyor? Şahıs, avukat Hüseyin Aydın’ı Ankara 1 No’lu baroya şikâyet ediyor. Şimdi Türkiye Barolar Birliği Başkanı olan Erinç Sağkan’ın başkanı olduğu Ankara 1 No’lu baro, Aydın hakkında soruşturma açıyor. Hüseyin Aydın, baroya savunmasını yapıyor. Ama aynı zamanda şikâyet dilekçesinin içeriğinin de suç teşkil etmesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesini talep ediyor.

CUMHURBAŞKANI’NIN AVUKATINA KOVUŞTURMA

Sonuç ne mi oluyor?

Suç teşkil eden şikâyet, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmediği gibi baro, avukat Hüseyin Aydın hakkında kovuşturma açılmasına karar veriyor. Ama iş burada da bitmiyor. Hukukun üstünlüğünü öncelikle koruması gereken baro, Hüseyin Aydın’a bu kararı tam 1 yıl sonra tebliğ ediyor.

Hukukun üstünlüğü adına ibret verici bu olayı ayrıntılı olarak yazacağım için şimdilik bununla yetiniyorum.

Bu ülkede cumhurbaşkanı da olsanız hakaret etmeyi kendilerine hak olarak gören ama milletin seçtiği cumhurbaşkanını savunmayı suç sayan bir zihniyet var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading