Yandex Metrica

Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması: Kriz gayretlerimizle aşıldı

Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması: Kriz gayretlerimizle aşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulundu. "Bu adım insani ihtiyaçların karşılanmasına yönelik önemli bir başarıdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Benzer diplomatik çalışmaları enerji başta olmak üzere diğer alanlara da teşbil edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Tarihi tahıl koridoru anlaşması sonrası gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "Tahıl krizinin aşılması konusunda atılan adımın tamamen ülkemizin gayretlerinin ürünü olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir." diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti: 

Antalya'daki teleferik faciasında ihmal var mı? Uzman isimden dikkat çeken yorum Antalya'daki teleferik faciasında ihmal var mı? Uzman isimden dikkat çeken... Haberi Görüntüle

GEMİLER YOLA ÇIKTI 

Rusya ve Ukrayna tarafıyla her seviyede görüşmelerimizi sürdürüyoruz.  Guterres bunu teşekkürleriyle ifade etti. Artık bugün adım atıldı ve gemiler de yola çıktı. İstanbul'da 22 Temmuz'da yapılan anlaşmalar, Rusya-Ukrayna pazarındaki çözümün açısından tarihi bir dönüm olmuştur. Bu süreci takip edecek Müşterek Koordinasyon Merkezi, 23 Temmuz'da faaliyete geçti. Tahıl yüklü gemi Odessa'dan hareket etti.

Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün hangi dizi ve filmler var? Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün... Haberi Görüntüle

BARIŞ İÇİN ÇOK ÇABA SARF ETTİK 

Bu gemi İstanbul Boğazı'na ulaştığında, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM uzmanları tarafından kontrol edilecek. Her ne kadar muhalefet idrak edemese de bu adım insani ihtiyaçların karşılanmasına yönelik önemli bir başarıdır. Benzer diplomatik çalışmaları enerji başta olmak üzere diğer alanlara da teşbil edebiliriz. Rusya-Ukrayna savaşının iki taraf açısından da adil bir barış için sona ermesi için çok çaba sarf ettik.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading