Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erdoğan'dan son dakika açıklaması: MİT, DEAŞ elebaşını Suriye'de etkisiz hale getirdi

Erdoğan'dan son dakika açıklaması: MİT, DEAŞ elebaşını Suriye'de etkisiz hale getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyon kanallarının Avrupa yayınlarında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, DEAŞ elebaşı Ebu Hüseyin el-Kureyşî'nin Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Suriye'de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Türk, ATV Avrupa, Euro D, Euro Star, Kanal 7 Avrupa ortak canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmede bulunuyor. 

Yurtdışındaki gurbetçi vatandaşları oy kullanmaya çağıran Erdoğan, "Sandığı artık vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. 14 Mayıs'ta inşallah yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum" dedi. 

Oy kullanma sürecinin sıkıntısız devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Türkiye'de oy ve sandık güvenliği noktasında ne yapılıyorsa yurt dışındaki seçimlerde de aynısını yapıyoruz" açıklaması yaptı. 

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Millet İttifakı'nın Kandil güdümlü hareket ettiğine işaret eden Erdoğan, "Bunların masası artık Yedili Masa değil, Dokuzlu Masa... Hatta Kandil'den ortakları da var. Artık onlara 'cümbüş masası' diyebiliriz. Böyle bir masa var şimdi. Buna da benim milletim artık 'cumhurun masası' diyemez, demez" ifadesini kullandı. 

TUNCELİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Tunceli Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

MİT, DEAŞ ELEBAŞINI SURİYE'DE ÖLDÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez açıkladığı bir bilgiyi de aktardı. Terör örgütü DEAŞ elebaşının izini Suriye'de bulduklarını söyleyen Erdoğan, MİT mensuplarının bu teröristi imha ettiğini dile getirdi. 

Erdoğan, "Milli İstihbarat Teşkilatımız, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşî isimli şahsı uzun süredir takip ediyordu. Burada ilk kez açıklıyorum. Bu şahıs Milli İstihbarat Teşkilatımızın dün Suriye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi" dedi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

2024 MANİSA-ALAŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Alaşehir'de hangi... Haberi Görüntüle

ABD YAPINCA DÜNYA KONUŞUR

(Terörle mücadele) Büyük ve güçlü Türkiye, vatandaşları için gurur kaynağıdır. Terör örgütlerini sindirdik. Bu mücadele Avrupa'nın güvenliğine de katkı sağlıyor ama bunun farkında değiller. PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz NATO içerisinde. 

MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi'yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye'de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor. ABD yapınca dünya konuşuyor. MİT bizim dönemizde uluslararası mücadele yön veren bir teşkilat haline gelmiştir. 

Teşkilatımız ayrıca Amerikan ve Rus istihbarat teşkilatlarının görüşme yapacağı bir düzeye gelmiştir. Eskiden bir Türk Evi vardı biz bunu yeterli görmedik, BM'nin karşısına yeni bir Türk Evi yaptık. Esir takasında da olan Ukrayna ve Rusya liderilerle olan olumlu havamızı tahıl koridorunda da iyi çalıştırdık, çalıştırmaya devam ediyoruz.

Eylem Tok ve katil oğlu ABD'ye firar etmişti! Kanlı geceden... Haberi Görüntüle

OYLAR ÇUVALLARA KONULUP MÜHÜRLENİYOR

(Yurt dışındaki seçmenler) 3 milyon 300 bin yurt dışı seçmen statüsüne sahip vatandaşımız var. Yurt dışında 4 bin 469 sandık kurulacak. Bu işlem yurt dışı temsilciklerinde 9 Mayıs'ta son bulacak. Gümrük kapılarında ise Mayıs'ta son bulacak. Vatandaşlarımın oy kullanma haklarını süratle giderecek ve vatandaşlarımız oylarını kullanabilecekler. 

(Seçim güvenliği) YSK gerekli altyapılarını bu konuda tamamladı. Türkiye'de sandık güvenliği için ne yapılıyorsa yurt dışında da yapılıyor. Her gün oylar çuvallara koyularak mühürleniyor ve büyük elçiliklere gönderilerek 6 ayrı kilitli bir odaya koyuluyor. Bu kilidin anahtarları temsilcilerde bulunuyor. Biri olmadan kapı kesinlikle açılamıyor. Muhalefet ise işi garantiye almak için 'sandık güvenliği diyor. Sizin de temsilcileriniz var, eşeği sağlam kazığa bağlayın da bunları demeyin. 

Trafik ışıkları değişiyor! Dört renkli trafik ışığı mı geliyor? Beyaz... Haberi Görüntüle

NEONAZİLER'İ MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ

(Avrupa'daki ırkçı NeoNazi saldırıları) Almanya'daki İslam düşmanlığı ayrımcılık, Batı'da kanser gibi yayılıyor. Batı bunla yüzleşme cesaretini henüz gösteremiyor. Almanya'da 8 vatandaşımın hayatını kaybettiği NSU olayında iç rahatlatıcı bir karar çıkmadı. Soruşturmaların üzerini kapattılar. Tabii bunların biz takipçisi olacağız. Mahkemelerde takip edeceğiz, gerekirse uluslararası mahkemelere götürecek, tazminat almaya çalışacağız.

Yurtdışında Kuran'ı Kerim' e yönelik saldırılar attı. Bunları takip edeceğiz. Eskiden yurtdışındaki vatandaşlarımızı zaman zaman tehdit ediyorlardı. Şimdi böyle bir şey yaparken 2 kere düşünmek zorundalar.

Kahramanmaraş'ta kurulacak Azerbaycan Mahallesi'nin görselleri TOKİ tarafından yayınlanmıştı.

(Deprem bölgesindeki faaliyetler) Azerbaycan 'ben bin kalıcı konut yapmak istiyorum' dedi. Dün de onun temelini attık. Deprem felaketinde dünyanın dört bir yanındaki vatandaşımız yardıma koştu. 100 milyonlarca lira nakdi yardım yaptılar. Biz bunları asla unutmayacağız. AFAD'ımız Kızılayı'mız çok önemli bir görev yürüttüler. Arama kurtarma ekiplerimiz dünyadan gelen arama kurtarma ekipleri ile çok güzel bir diyalog içerisinde çalıştılar. Tüm bu ekiplerimize çok çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan biz 1 yıl süre istedik. İnşallah süratle inşaatları başlattık. Sembolik de olsa 14 tane köy evini teslim ettik. Kalıcı konutların yapımı, Hatay'da özellikle demir çelikten bir hastane yapımı var, bir hastane yapımı daha var 3 ay ile 6 ay arasında bitirerek vatandaşımıza sunacağız.

Yargı dizisi Tuğçe ölecek mi, yaşayacak mı? Yargı dizisi Tuğçe'ye... Haberi Görüntüle

Terörist Rojda Bilen böyle yok edildi! MİT o anların görüntüsünü... Haberi Görüntüle

TOKİ GURBETÇİLER İÇİN KONUT YAPACAK

(Türkiye'nin gurbetçiler için çalışmaları) Seçim beyannamemizde yurt içi yurt dışı hepsi bunun içine mevcut ve güncellemeye devam ediyoruz. Biz geldiğimiz de yurt dışında bulunan büyükelçiliklerimiz 12 civarındaydı, bu sayı çok çok arttı. Bundan sonra ne yapacağımızı derseniz, aile ataşeliğimizi arttıracağız. Gezici konsolosluğumuzu artıracağız, kamu kurumlarında yurt dışında doğmuş vatandaşlarımızı istihdamı arttıracağız. Yurtdışından gelip Türkiye'de yüksek tahsilini yapan çok parlak gençlerimiz var. Biz bunları yurtdışında neden istihdam etmeyelim? Yabancı dil ise en az iki dilleri var, batı kültürünü yakalamışlar, onları istihdam edeceğiz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için TOKİ aracılığıyla yeni konutlar inşa edeceğiz. Vatandaşlarımızın çifte vatandaşlığını destekleyeceğiz. Bunu önüne engel koymak isteyen devletler de var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading