Erdoğan'dan Miço'ya: Biz adamın lafına inanırız, adam olmayanın değil!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vanlı gençlerle bir araya geldi. Sıcak diyalogların yaşandığı buluşmada Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da gençlerle buluştu. Gençlik Buluşmaları programı kapsamında Van Gölü kıyısında bir toplantı gerçekleştiren Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.
37 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen EFES 2022 tatbikatının Yunanistan ve destekçilerine önemli bir mesaj olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina'ya sert sözlerle yüklendi. Miçotakis'in ABD ziyaretinde Türkiye karşıtı mesajlarının senatörler tarafından ayakta alkışlandığını hatırlatan Erdoğan şunları söyledi:
YEMEZLER MİÇO YEMEZLER
"Biz adamın lafına inanırız, adam olmayanın değil. Biz seni Vahdettin Köşkü'nde ağırlayacağız ve diyeceğiz ki 'Bundan böyle bir ikimiz konuşalım, aramıza üçüncü kişileri sokmayalım...' Sonra gitti ABD Kongresi'ne, Senatörlere konuşma yaptı, F-16'lar aleyhine... Yemezler Miçotakis yemezler. Bu milletin mayası dalgaya malgaya gelmez. Bu dalgaları senin ataların çok iyi bilir."
"Orada üsler kurdunuz. Niye diye soruyoruz. 'Ruslara karşı' diyorlar. Peki Ruslara karşı da Ukrayna'ya destek konusunda ne yaptınız? Her şeyleri yalan... Bu batıya güven olmaz. Bu batıdan ilmini teknolojisini alırsın. Ama batının siyasetine güven olmaz. İşte Avrupa Birliği... Sene 1963... Halen oyalıyorlar. Bunlarda yalan, aman Ya Rabbim, almış başını gidiyor. Dürüstlük bizim milletimizde var."
HEDEFİMİZ AK PARTİ'YE 23 MİLYON ÜYE
"Son bir yılda Van'la birlikte 22. gençler buluşmamızı gerçekleştirmiş oluyoruz. Şu anda bizim gençlerde hiçbir partiyle mukayese edilemeyecek üye sayısına sahibiz. Bütün bu üye sayılarıyla diğer partilerin tamamını toplayın, bizim partimizin üye sayısına ulaşamazlar. Her biriniz, birer üye daha yapsanız, Bu 23 milyon üye olur. 23 milyona çıktığınız zaman 2023'ün habercisidir."
SEÇİMLER 2023 HAZİRAN'INDA
"Bay Kemal diyor ki, 'seçim tarihini açıkla' seçim tarihi belli. Önümüzdeki yılın haziranında. Bay Kemal kasımda seçim yok. Sen önce aday mısın değil misin? Önce onu açıkla. Eğer sen aday değilsen adayını açıkla. Şu anda 6'lı masa ne yapacağını şaşırmış vaziyette."
MALTEPE'YE 106 BİN KİŞİ GİTTİ
"560 bin kişiyi Fetih Şöleni'nde Atatürk Havalimanı'nda topladık. Gençler için çalışan bir parti olarak, bundan sonra her fırsatta sizlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Çünkü biz gençlere salt seçmen olarak bakmıyoruz. Sadece bir telefon mesajıyla tüm gençlerimize seslendim. Tüm milletime seslendim. O gece tüm gençler Atatürk Havalimanı'nı doldurdu. Bay Kemal de tankların korumasıyla Bakırköy'e gitti. Aramızdaki fark bu. Son 20 yıldır olduğu gibi bugün de gençlerin en çok tercih ettiği parti biziz. Fetih Şöleni için Atatürk Havalimanı'na 560 bin kişi geldi, aynı gün Maltepe'ye giden kişi sayısını söyleyeyim; 106 bin kişi."
BU TERBİYESİZ BU ÜLKENİN BÜYÜKELÇİSİYDİ!
"(Emekli büyükelçi Yalım Eralp'in Ege adaları konusunda Yunanistan'a destek açıklaması) Terbiyesiz, kalkıyor, Adalar diyor Yunanistan'ın hakkıdır diyor. Yahu bunlar bu ülkede büyükelçilik yaptı. Bunlardan vatansever olur mu? Yine anamuhalefetin içinde büyükelçilikten emekli biri var. O da böyle. Ama biz yerli, milli, asli şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hakkımızı söke söke alarak yolumuza devam edeceğiz."
GENÇLİĞİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ PARTİ BİZİZ
"Siyaset arenasındaki tüm mücadelemi hep gençlerle birlikte verdim, gençliğimde verdim. Siyasi hayatım boyunca vesayete, terör örgütlerine, yerli ve yabancı şer odaklarına karşı yürüttüğümüz mücadelede gençleri hep yanımda buldum. Gezi olaylarında, ağaç ve çevre bahanesiyle sokaklarımızı karıştırmak istediklerinde gençlerimiz yine bizimle beraberdi. 17/25 Aralık girişiminin gölgesinde yapılan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gençlerin tercihi yine biz olduk."
"15 Temmuz darbesinde doğrudan canımıza kastettiklerinde yanımızda yine gençler vardı. Sadece bir telefon mesajıyla tüm gençlerimize seslendim, tüm milletime seslendim ve o gece bütün gençler Atatürk Havalimanı'nı doldurdular. Bay Kemal de FETÖ'nün adamlarının korumasında tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne gitti. O kahvesini yudumlarken biz milletimizle beraberdik, aramızdaki fark bu."
"Sosyal medya mecralarında anket adı altında ortaya sürülen manipülasyon araçlarında verilmek istenen havaya, sevgili gençler, hiç bakmayın. Son 20 yıldır olduğu gibi bugün de Türk siyasetinde gençlerin en çok tercih ettiği parti biziz. Cumhurbaşkanlığı tercihinde de aynı tablo geçerlidir. Rabb'ime bana sizler gibi yol ve kader arkadaşları verdiği için hamdediyorum. Gençlik kollarımızın sadece son bir yılda, bakın burası çok önemli, 250 bin yeni üye yapması gençlerle aramızdaki bağın gücünü ortaya koyuyor."
EL ALEMİN DERDİ BİZİ Mİ GERDİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra sözü gençlere bıraktı.
Bitlis'ten gelen Gamze Nur Alaş'ın, "İki gün önce İzmir'de Cumhurbaşkanlığı adaylığınızı açıklamıştınız. Muhalefet içerisinde bulunan herkes neden 'Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim diyor?' Bunun sebebi nedir?" sorusu üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:
"Tabii ben de doğrusu bu aday noktasında hala isim açıklamayışlarını, niye sorusunu arkadaşlarımızla aramızda tartışıyoruz. Tabii enteresan. Hepsi birbirine pas atıyor fakat perde arkasında da adaylık yarışını ayrıca kendi içlerinde de yapıyorlar. Ben mi olurum sen mi olursun vesaire gibi. Tabii bizde bir laf var, 'El alemin derdi bizi mi gerdi' diye. Şimdi onların derdi bizi mi gerdi? Bize ne? Biz işimize bakıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz."
YSK İLANINA KADAR HERHALDE AÇIKLAMAZLAR
Van'da bugün 170'e yakın açılış gerçekleştiğini aktaran Erdoğan, heyecan ve coşkunun çok iyi olduğunu söyledi.
Havalimanından meydana kadar yolların kenarında ve dönüşte coşku ve gözlerdeki pırıltının bambaşka olduğunu dile getiren Erdoğan, "Dolayısıyla şimdi bugünkü bu görüntüyü onlar da tabii izlediler, görecekler. Herhalde bundan sonra da Yüksek Seçim Kurulu ilan ettiği ana kadar bunlar, adaylarını da açıklayamazlar. Bize düşen nedir? Bize düşen ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları biz, her an maça çıkacak gibi hazırlığımızı yapacağız" diye konuştu.
Erdoğan, Bitlis Ahlat'taki yatırımların biteceğini ifade ederek, "İnşallah 25-26 oralardayız. Malazgirt'e Ahlat'tan yürüyüp gideceğiz" dedi.
KYK YURTLARINA ÖĞRENCİ ARIYORUZ
Muhammed Aras Gökay'ın, "Kiralarda ve özel yurtlarda fiyat artışları var. KYK yurtlarının kapasitelerinin artırılmasıyla ilgili çalışmanız var mı?" sorusuna Erdoğan, "KYK yurtları boş. KYK yurtlarına öğrenci arıyoruz" yanıtını verdi.
Erdoğan, daha sonra KYK yurtlarıyla ilgili sözü, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na bıraktı. Kasapoğlu, şöyle konuştu:
"Hem Muhammed hem ailesi müsterih olsunlar. Hakikaten Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle Türkiye'deki yurt yatırımları her alanda olduğu gibi bir devrimi bizlere gösteriyor. 180 binden 750 bine gelen yurt kapasitemiz var efendim Türkiye genelinde sizin öncülüğünüzde. Bunların hemen hemen tamamını yeniden inşa ettik ve talebe, farklı parametrelere göre yeni yurt yatırımlarımızı belirliyoruz. Ama sizin de ifade ettiğiniz gibi Van örneğinde mesela bugün Van'da 10 bin yurt yatağımız var. Bunun 3 bin 500'ü boş, gençlerimizi bekliyor. Türkiye genelinde kapasitemizin yüzde 90'ı dolu ve her geçen gün sadece yıllık değil, aylık projeksiyonlarımız var. Gençlerimizin ihtiyacına, talebine göre gerektiğinde yeni bloklar yapıyoruz, yeni projeler tesis ediyoruz. Ama yurt yatak kapasitemizi hem kısa vadeli hem uzun vadeli gençlerimizin lehinde güçlendiriyoruz."
İNŞALLAH GÜZEL BİR YERİ KAZANIRSIN
Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da şunları söyledi: "Muhammed tabii şimdi nereyi kazanacağın belli değil, Allah yar, yardımcın olsun. İnşallah arzu ettiğin, güzel bir yeri kazanırsın. Ama bakanımın da ifade ettiği gibi bizim şu anda KYK yurtlarında bir defa yer sorunumuz yok. Bak harç vardı, harcı biz kaldırdık. Burs-kredi 45 liracıktı, biz onu 45 liradan aldık şu anda son rakamımız 850 liraya çıkardık. Öbür tarafta doktora, mastır öğrencilerine yönelik asgari ücrete kadar tırmandırdık. Hiçbir dönemde bizim getirdiğimiz bu imkanlar, hiçbir hükümet döneminde getirilmedi. Rahat ol, sen şimdi hazırlığını iyi yap. İnşallah başarılı bir neticeyle de arzu ettiğin üniversiteye girersin. Bu vesileyle de tüm üniversite imtihanlarına girecek aday öğrencilerimize de buradan başarılar diliyoruz, Allah yar, yardımcınız olsun."
STOKLARDA 5 MİLYON TON BUĞDAYIMIZ VAR
Muhammed Mete isimli gencin, "Sizin öncülüğünüzde uzay çalışmaları başladı. Yakında bir vatandaşımızı uzaya gönderecektiniz. Türkiye'nin bu gayretini ve ortaya koyduğu çalışmaları küçümseyenler var. Sizce bu tavır vizyonsuzluktan mı yoksa art niyetten mi kaynaklanıyor?" sorusuna karşılık Erdoğan, "Sen cevabı verdin. Vizyonsuzluk. Bunların böyle bir vizyonu yok. Zaten 'uzay' dediğin zaman bunlar tamamıyla uçukluyorlar" dedi.
Bir başka gencin, "Şu an dünyada ekonomik kriz var. Biz dünyadan haberdarız. Siz bu durumu bir bağımsızlık savaşı olarak görüyorsunuz ve bundan sonra çok güzel günler göreceğimizi ifade etmiştiniz. Güzel günler göreceğimiz ya da bu savaşın son bulacağı günler için bir tarih verebilir miyiz? Ekonomik anlamda rahatlamaya dair bize söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bu ekonomik istatistik eğrileri iner, çıkar vesaire. Ama şu gerçeği görmemiz lazım, az önce sen de ifade ettin. Tüm dünya başta Amerika olmak üzere bir defa ekonomik çıkmazın, sıkıntının içinde mi, değil mi? Bir tarafta Ukrayna-Rusya savaşı var ve bu savaş nedeniyle de ciddi manada tarım ürünlerinde buğday, arpa, ay çiçek yağı vesaire gibi... Bunların ciddi oranda bu ülkelerden geldiğini biliyoruz. Bu sıkıntılarda mesela bizim ciddi bir sıkıntımız yok. Bizim şu anda stoklarımızda 5 milyon ton buğdayımız var, arpa, ayçiçeği yağı, bu noktada da sıkıntı yok. Fakat biz bütün bunlara rağmen daha da arttıralım diyoruz."
UKRAYNA-RUSYA BUĞDAYI TÜRKİYE'DEN DAĞILACAK
Bununla ilgili bakanların Rusya'daki ilgili muhataplarıyla görüşmeler yaptığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Hatta bu işi çok daha farklı bir boyuta getirmek, sadece kendimize değil, oradan re-export yaparak da üçüncü ülkelere falan da mal gönderme gibi bir çalışmanın içerisinde de olacağız. Görüşmeler devam ediyor ve bu görüşmelerin yanında nitekim dün akşam da ilgili bazı kişilerle görüşmeler yaptık ve belki de önümüzdeki hafta içinde gerek Sayın Putin'le gerek Zelenskiy ile onlarla da görüşmeleri yapmak suretiyle ne gibi adımlar atarız, bunları konuşacağız.
Şu anda yol haritamız belli, sıkıntı bu noktada yok. Fakat tabii içimizde maalesef, yani dışarıdaki düşmanla mücadele kolay da ama içeride de maalesef bakıyorsunuz çıkmış bir tane büyükelçi müsveddesi ana muhalefetin aynı zamanda üyesi olan eski büyükelçilerden bir tanesi terbiyesiz, kalkıyor adalarla ilgili 'Bunlar, 'Yunanistan'ın hakkıdır' diyor. Ya bu adamlar bu ülkede düşünebiliyor musunuz büyükelçilik yaptı. Yani bunlardan vatansever, yerli, milli bir şey olur mu? Bu adamlar büyükelçilik yaparsa bu ülkenin hali ne olur? Yalnız o değil ki, şu anda yine ana muhalefetin içinde yine böyle büyükelçilikten sıyırmış bir tane var, o da öyle. Ama biz bunların hepsini çok iyi biliyoruz. Onları koyuyoruz bir kenara yerli, milli, asli duruşumuzla yolumuza devam edeceğiz ve Allah'ın izniyle bütün bu sıkıntıları da söke söke aşacak, yolumuza devam edeceğiz."