Yandex Metrica

Erdoğan'dan İsveç-Finlandiya ile NATO muhtırası açıklaması: Kimse taviz beklemesin

Erdoğan'dan İsveç-Finlandiya ile NATO muhtırası açıklaması: Kimse taviz beklemesin

TRT Özel Yayını’nda gündeme dair soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç-Finlandiya ile NATO muhtırası'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Taviz vermeyi kimse bizden beklemesin dedik. NATO'nun kayıtlarına terör örgütlerinin girmiş olması, Madrid zirvesinin en başarılı yanıdır. İsveç ve Finlandiya'dan teröre verilen desteğin kesilmesi noktasında somut beklentilerimiz var." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:11

 İsveç-Finlandiya ile NATO muhtırası'na ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taviz vermeyi kimse bizden beklemesin dedik. NATO'nun kayıtlarına terör örgütlerinin girmiş olması, Madrid zirvesinin en başarılı yanıdır. İsveç ve Finlandiya'dan teröre verilen desteğin kesilmesi noktasında somut beklentilerimiz var." dedi.

Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti;

İsveç'in caddelerinde polis korumasında yürüyüş yapıyorlar. Paçavraları ellerinde, malum sözde liderlerinin posterleri ellerinde. Bu şekilde yürüyorlar ama İsveç vatandaşının sağduyusu da ortada. 'Türkiye istiyorsa, Erdoğan istiyorsa, bunlar madem teröristtir verilmesi lazımdır' diyor. Aklıselimin gereği de bu. Oradaki bütün iltisaklı yapıların da kapatılması gerekiyor.  

Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden giriş yapamıyorum? Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden... Haberi Görüntüle

"HEMEN NATO'YA ALSINLAR... YOK BÖYLE BİR ŞEY"

Bu iş zannedildiği gibi kolay değil. Tamam hemen NATO'ya alsınlar... Yok böyle bir şey. Biz orada da bütün arkadaşlara bunu söyledik. Süreç bu şekilde işliyor.  

Madrid'teki bir davettir. Neticesini de bu eylemler belirleyecek. Siz teröristleri caddede koruma altında yürütürseniz, biz de bunları takip ediyoruz. Orada istihbaratımız var nerede ne olduğunu anında takip ediyoruz.

Sadece İsveç ve Finlandiya değil; Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya böyle. Diğer İskandinav ülkelerinin tamamı böyle. Liderlerle görüşmede ben bunu kendilerine söyledim. Emmanuel ile yaptığım görüşmede, "Siz ne yapacaksınız böyle devam mı edeceksiniz?" dedim. "Bu böyle devam ederse, önümüze geldiği anda kusura bakmayın, bizim Parlamentomuz var, bu işe olumlu bakmaz" dedim.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading