Yandex Metrica
SON DAKİKA

Erdoğan'dan gençlere çağrı: Batılı efendilerinden aferin almak için kırk takla atanlara ders verin

Aydın'da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: "Allah'ın izniyle 14 Mayıs bizimdir, merak etmeyin. Karşımda Batılı efendilerinden aferin alabilmek için kırk takla atan mandacılara özgüven dersi verecek, cesaret abidesi bir gençlik görüyorum."

Gündem

23.01.2024, 20:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlik buluşmalarına Aydın'da devam etti. Adnan Menderes Üniversitesi'nde düzenlenen Aydın Gençlik Buluşması'na katılan Erdoğan, coşku dolu görüntüler yaşanan etkinlikte Altılı Masa'ya 14 Mayıs'ta ders verme çağrısı yaptı. 

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in 'Haydi Söyle' şarkısı ile kürsüye gelen Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

Düğüm dizisi 8. bölüm ne zaman çıkacak? Düğüm 1. sezon... Haberi Görüntüle

MANDACILARA DERS VERECEK BİR GENÇLİK

Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir demek için sabırsızlanan bir gençlik görüyorum. Karşımda Batılı efendilerinden aferin alabilmek için kırk takla atan mandacılara özgüven dersi verecek, cesaret abidesi bir gençlik görüyorum.

14 Mayıs'ta da inanıyorum ki aziz milletim, bunlar nasıl 1960'ta başta Menderes olmak üzere arkadaşlarını idama götürdüyseler, biz bunlara demokrasi dersini inşallah sandıklarda vereceğiz.

Allah'ın izniyle 14 Mayıs bizimdir, endişe etmeyin. Türkiye'nin aydınlık yarınları bizimdir. Milletimizin müreffeh istikbali bizimdir. Cumhuriyetimizin kuruluşu gibi 2023 de bizimdir. Fatih'in İstanbul'u fethi gibi 2053 de bizimdir. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'teki zaferi gibi 2071 de bizimdir. Sizlerin şu heyecanında 14 Mayıs'ı, tarihe altın harflerle kaydolacak büyük bir zaferin müjdesini görüyorum. 

Mahalledeki çocukları yıllarca süngerli odada istismar etti! Sucu Metin Şenay... Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE HARÇLARINI AK PARTİ KALDIRDI

Biz iktidara geldiğimizde 10 lise mezunundan bir tanesi üniversiteye girebiliyordu ama şimdi tüm mezunlar üniversiteye girme şansını yakaladı. Bunu sağlayan AK Parti iktidarıdır. 

Göreve geldiğimizde gençlerimizin en büyük sıkıntılarından biri üniversite harçlarıydı. Şimdi üniversite harçları sorunu kaldı mı? Hepsini kaldırdık. Bunu biz yaptık. Marjinal gruplar sokakları yakıp yıkıyordu bu harçlardan dolayı. Şimdi ben gençlere sesleniyorum; gençler bu harçları kaldıran iktidar, dikkat edin, CHP iktidarı değil, AK Parti iktidarıdır. Biz üniversite harçlarını tamamen kaldırmak suretiyle hem bu örgütlerin istismar aracını ellerinden aldık hem de ailelerimizin yükünü hafiflettik.

Heykel yapmaktan öteye gidemeyen zihniyetten tarihi zarar: İmamoğlu İBB'nin borcunu... Haberi Görüntüle

YURT YATAK KAPASİTESİ 850 BİN

Eskiden yurtların toplam sayısı 190, yatak kapasitesi de 182 bin civarındaydı. Eylül ayında hizmete açtığımız 105 yeni yurt binasıyla birlikte toplam yurt sayımızı 800'e, yurtlarımızın yatak kapasitesini ise 850 bine çıkardık. Bunu biz yaptık, CHP değil, yanındakiler değil. Ellerinde büyükşehir belediyeleri var. Kaç tane yurt yapmışlar? Öyle bir dertleri yok. 

Yurtların donanımını otel konforuna yükselttik ve bu yıl yurtlara yüzde 98 gibi rekor yerleştirme oranı yakaladık. 

Bu yılbaşı itibarıyla üniversite öğrencilerimize lisansta 1250 lira, yüksek lisansta 2500 lira, doktorada 3750 lira kredi burs ödemesi yapıyoruz. Ayrıca yurtlarda kalan öğrencilerimize aylık 1800 lira beslenme yardımı veriyoruz. Geçmiş dönem kredi ödemeleriyle ilgili gençlerimize verdiğimiz sözü tutarak 3,3 milyon gencimizin 27 milyar liralık endeks borcunu sildik. Bay Kemal, sen neyi sildin? Senin büyükşehir belediyelerinde acaba neler silindi?

ABB Başkan adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Ana sütü... Haberi Görüntüle

SANDIKTA MENDERES'İN BİLEĞİNİ BÜKEMEDİLER

Yakın tarihe baktığımızda 27 Mayıs 1960 öncesinde darbeye ortam hazırlamak için gençlerimizi adeta aparat kullandıklarını görüyoruz. Sandıkta bileğini bükemedikleri merhum Menderes'i, 'Gençleri kıyma makinasında öğütüyor' yalanı dahil her türlü iftirayı atarak idam sehpasına kadar götürdüler. Merhum Menderes'in idamıyla Türkiye sadece vatanına ve milletine meftun, vizyoner bir devlet adamını kaybetmedi. Aynı zamanda milletimize umut aşılayan cesur bir siyasetçiden de oldu. Uyduruk mahkeme kararlarıyla Menderes'i darağacına gönderenler hem onun hayatını ve hayallerini çaldılar hem de müşfik bir eşi, evlatlarına düşkün bir babayı, halkına aşık bir siyasetçiyi milletimizden kopardılar.

Kaftancıoğlu'ndan 'para sayma' rezaletini kendisine yıkmaya çalışan değişimcilere tepki: Adresi... Haberi Görüntüle

Akın var! Rozetlerini Hilmi Türkmen Taktı: Demokrat Partili 600 üye... Haberi Görüntüle

SİYASİ PARTİ GÖRÜNÜMLÜ FİTNE YUVASI

Aynı çevreler 1980 öncesinde sokak terörüne göz yummak suretiyle gençlerimizin kanı ve canı üzerinden darbeye zemin hazırladılar. 'Türk-Kürt', 'Sünni-Alevi', 'sağcı-solcu' diyerek gençlerimizi birbirine düşman ettiler. Aralarına kirli ve kanlı duvarlar ördüler. 

Gençler, bir büyüğünüz olarak açık ve net söylüyorum, AK Parti'nin idealleri içerisinde kim, kimdir yok. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla bu ülkede 85 milyon bizim kardeşimizdir, canımızdır, ciğerimizdir.

PKK'yı sahaya sürenler bunlar. Sonra da siyasi parti görünümlü fitne yuvalarında kandırdıkları gençlerimizi bölücü örgütün Kandil'deki savaş baronlarına peşkeş çektiler. Bay Kemal, bay bay Kemal. Diyarbakır annelerini kaç kere ziyaret ettin söyle bakalım.

Seçimde çalışan kamu personellerine Pazartesi günü tatil mi? Seçim sonrası... Haberi Görüntüle

BU OYUNU BOZMA ZAMANI GELDİ

Suriye'den Irak'ın kuzeyine kadar bölücü örgütün kandırdığı ve eline silah tutuşturduğu gençlerin çoğunluğunu 15-20 yaş arasındaki gençler oluşturuyor. Bu gençlerin eline bu silahları vereceksin ve bu gençler benim Mehmed'imi şehit edecek, sen utanmadan, sıkılmadan Kandil'in baronlarıyla dirsek dirseğe, omuz omuza dolaşacaksın.

Artık bu oyunu bozma zamanı geldi. Bu CHP'den bu ülkeye de bu ülkenin insanına da bir fayda olmaz. Yanındakilerden hiç olmaz. Kendi evlatlarını ülkemizin büyük şehirlerinde, yurt dışında el bebek gül bebek büyütürken, Anadolu'nun eli nasırlı, mazlum ve masum insanlarının çocuklarını ölüme gönderdiler. 

Gezi olaylarından FETÖ'nün 15 Temmuz ihanetine kadar doğrudan bağımsızlığımızı, demokrasimizi, milli iradeyi hedef alan saldırılarda maalesef mankurt haline getirdikleri gençlerimizden istifade ettiler. Emperyalistlerin çıkarları uğruna bu ülkenin gençlerini bozuk para gibi harcamaktan çekinmeyenlerin oyunlarını bozmak da hamdolsun bize nasip oldu. 

BUSKİ duyurdu! Bursa genelinde 4 saat su kesintisi olacak! Osmangazi,... Haberi Görüntüle

SADECE TÜRKİYE'NİN SEÇİMİ DEĞİL 

Türkiye'nin seçimleri hiçbir dönemde olmadığı gibi bugün de asla bizimle ilgili değildir. Avrupa'dan Amerika'ya tüm küresel güçler, 14 Mayıs seçimini etkilemek, kendi istedikleri şekilde yönlendirebilmek için şimdiden yoğun çaba harcıyor. Şahsımız aleyhine yürütülen alçakça kampanyalar bunun içindir. 

İfade özgürlüğü kılıfı altında desteklenen Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemlerinin gayesi de budur. Ülkemizle ilgili oluşturulmaya çalışılan güvensizlik algısının gerisinde bu niyet vardır. Turizm sektörümüzü hedef alan sinsi oyunların amacı da budur. Seçim arifesinde Türkiye kamuoyunu etkilemeye dönük tüm bu çabaları beraberce takip ediyoruz. 

Muhalefetin gerek cumhurbaşkanlığı adaylığımız gerekse Yüksek Seçim Kurulumuz üzerinde oluşturmaya çalıştığı sahte gündemlerin sebebi yurt dışı patentli bu girişimlere destek olmaktır. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading