Yandex Metrica

Erdoğan'dan 650 bin konut mesajı: Yapacağımızı ispatladık, yine yaparız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi genelinde yapılacak konut sayısının 650 bin olarak hesaplandığını, yıkılan her evin yerine yenisinin yapılacağını, bunlardan birçoğunun bir yıl içerisinde hazır edileceğini söyledi. Erdoğan, Katar'ın gönderdiği 10 bin konteynerin büyük kısmının da Hatay'da kurulacağını belirtti.

Gündem

01.02.2024, 21:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay temasları kapsamında 20 Şubat'ta 6,5 büyüklüğünde depremin vurduğu Defne ilçesini ziyaret etti. 

"Artık enkazları kaldırma ve yeni bina inşa etme safhasına geldik" diyen Cumhurbaşkanı, yıkılan her binanın yerine yenisini yaparak tek bir vatandaşı bile mağdur etmeyecek şekilde hareket edeceklerini söyledi.

Bir yıl içerisinde Hatay ve ilçelerini ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Erdoğan, "Kalıcı konutları yapmaya başlarken, gezici ve geçici barınma sorunlarını da ihmal etmiyoruz. Konteyner kentler kuruyoruz. Ziyaret ettiğimiz sahra hastanemiz de konteyner sistemiyle yapılmıştır. Kısa bir süre içerisinde sadece Hatay'da 30 bin konteyneri hizmete alacağız" dedi. 

Erdoğan, Katar'ın hibe ettiği 10 bin konteynerin büyük bölümünün Hatay'a kurulacağını dile getirdi.

Erdoğan, "Bunlardan bir kısmı Antakya'da faaliyete geçti. Amacımız insanlarımıza kalıcı konutları yapılana kadar nispeten daha insani şartlarda barınma imkanını sunmaktır. Şehirlerimizin yeniden inşası ve ihyası için kollarımızı sıvadık. Bir yıl içinde konut ve köy evi olarak 319 bin haneyi inşa ederek insanlarımızın buralara taşınmasını sağlayacağız. Sadece Defne'de inşa edeceğimiz konut sayısı 26 bin 261'dir" diye konuştu. 

Deprem bölgesi genelinde toplamda 650 bin konut inşa edileceği bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah'ın izniyle bunların hepsinin inşa ve ihya faaliyetini yaparak şehirlerimizden depremin izlerini tümüyle sileceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan şunları söyledi: 

"Kaybettiğimiz insanları geri getiremeyiz. Ama yıkılan her şeyi daha iyisi, daha yenisi, daha gelişmişiyle yerine koymamız mümkündür. İktidarımız bunu yapmaya muktedirdir. Bugüne kadar birçok depremde biz bunları ispatladık. Van'da, Elazığ'da, Malatya'da, Bingöl'de, hatta hatta İzmir'deki depremde ispatladık. Birçok sel afetlerinde ispatladık. Bunlardan yılmıyoruz, bu süreci de inşallah bir yıl içinde başaracağız. Bir yıl sonra kalıcı konutlarınıza geçmenin sevincini de burada beraber yaşayacağız. Fitne-fesat peşinde olanlara kulak asmayın."

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı ifşa oldu! Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı... Haberi Görüntüle

Erdoğan, Hatay'ın Defne ilçesine kurulan sahra hastanesini de ziyaret etti. Cumhurbaşkanı burada vatandaşların sorunlarını dinledi.

Tatilden geri dönüş başladı! Valilik duyurdu: Bu araçların trafiğe çıkması yasaklandı! Tatilden geri dönüş başladı! Valilik duyurdu: Bu araçların trafiğe çıkması... Haberi Görüntüle

ANTAKYA'DA KONTEYNERKENT ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'ın Antakya ilçesindeki 'Katar-Türkiye Kardeşlik Konteyner Kenti'nde incelemelerde bulundu, depremzede vatandaşlarla görüştü. Erdoğan'a ziyarette, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli eşlik etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading