Yandex Metrica

Erdal Acar ve çetesi öyle bir suikast silahı edinmiş ki! Polis bile hayretler içinde kaldı

İstanbul'da 'çete lideri' olarak gözaltına alınan Beşiktaş eski yöneticisi Erdal Acar ile adamlarının adreslerinden onlarca silah, kılıç ve tüfek çıktı. Materyaller arasında 'suikast silahı' olarak kullanılan 'kalem tabanca'nın da olması herkesi şok etti.

Gündem

07.04.2024, 18:04

90'lar gece hayatının tanınan simalarından Erdal Acar'ın gözaltına alındığı organize suç örgütü operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı. İstanbul'un özellikle Anadolu yakasında faaliyet gösterdikleri belirlenen şebekeye yönelik baskınlarda 122 zanlı gözaltına alınmıştı. 

Erdal Acar

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda tabanca ele geçirilirken, suikast silahı 'kalem tabanca' ise herkesi şaşkına çevirdi. İstanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin'de çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapılmış ve aralarında Beşiktaş eski yöneticisi Erdal Acar'ın da bulunduğu 122 kişi yakalanmıştı. Zanlılar 'nitelikli yağma,' 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma,' 'kasten yaralama' ve '6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet' suçlarından yargılanacak. 

Baskınlarda ele geçirilen suç materyalleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi. 

46 ruhsatsız tabanca, 7 kılıç, 7 telsiz, 3 hançer, 55 şarjör, 6 av tüfeği, kalem şeklinde bir suikast silahı, bir susturucu, bin adet mermi, bir çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin avro para ele geçirildi.

Bu arada 'işadamı' Erdal Acar'ın 'çete elebaşı' sıfatıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Suç örgütü üyelerinin Beşiktaş'taki bir eğlence mekanına giderek buradakilerle yaşadıkları arbede soruşturma kapsamında yer alıyor. Mekanda hakimiyet kurmak isteyen suç örgütü elemanları ile görevliler arasında yaşanan sözlü tartışma ve kavga, kamera görüntülerine yansıdı. 

'Sarallar soruşturması' ismiyle de bilinen dosya kapsamında geçtiğimiz günlerde sanat ve spor dünyasından ünlü isimler de savcılığa çağrılarak ifade vermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading