Yandex Metrica
SON DAKİKA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'den Gabar paylaşımı: Sahada günlük 100 bin varil petrol üreteceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'den Gabar paylaşımı: Sahada günlük 100 bin varil petrol üreteceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün Konya mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Gabar'daki yeni petrol keşfi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Dönmez, paylaşımında "Önce doğalgaz, şimdi petrol. Enerji bağımsızlığına adım adım..." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:21

Türkiye, enerji bağımsızlığı adına üst üste hamleler yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervi müjdelenmiş ve kısa süre önce bu sahadan çıkarılan gaz halkın kullanımına sunulmuştu. Aynı şekilde Gabar'da bulunan petrol rezervi de geçtiğimiz aylarda müjdelenmişti. Son olarak yine Gabar bölgesinde günlük 100 bin varil üretimin gerçekleştirileceği yeni bir petrol keşfi müjdelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya mitinginde şu ifadelerle yeni petrol keşfi müjdesini paylaşmıştı:

"Ülkemizin 5-6 yıl önce yaklaşık 40 bin varil olan günlük üretimi iki kat artışla günlük 80 bin varile ulaştı. Şimdi sizlerle yeni bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musunuz ey teröristler? İşte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip. Yerin 2 bin 600 metre derinliğinde bulduğumuz petrolü bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden işlenmek üzere rafinerilere sevk etmeye başladık. Günlük tüketimimizin onda birini tek başına karşılayacak bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağından şüphe yok."

Eberji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de yeni keşfedilen petrolle ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Dönmez, paylaşımında "Önce doğalgaz, şimdi petrol. Enerji bağımsızlığına adım adım... Doğalgazın ardından petrolde de "Müjdeler Olsun..." Cûdî-Gabar bölgesinde Şehit Aybüke Yalçın-1 kuyusunda Türkiye’nin en kaliteli (41 API) petrolünü keşfettik. Sahada günlük  100 bin varil petrol üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading