Yandex Metrica

Enerji krizini bitirecek proje: Irak doğalgazı Türkiye yolunda! İran Erbil'e bu yüzden saldırdı

Enerji krizini bitirecek proje: Irak doğalgazı Türkiye yolunda! İran Erbil'e bu yüzden saldırdı

85 milyon vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enerji konusunda açıklayacağı müjdeyi merak ederken İngiliz haber ajansı Reuters hem Ankara hem de Bağdat kaynaklarına dayanarak çarpıcı bir haber yayınladı. Habere göre Ankara, Irak kuzeyindeki doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşımak için Erbil'le anlaştı. O kente 13 Mart'ta İran füzeleri de sırf bu nedenle düştü!

Gündem

23.01.2024, 19:03

Türkiye'nin güney komşusu Irak, 3,7 trilyon metreküplük doğalgaz rezerviyle Avrupa'nın imdadına yetişebilir! Irak kuzeyindeki gaz rezervlerinin Türkiye topraklarından Avrupa'ya intikali için çalışmanın bir süredir devam ettiği ortaya çıktı. Türkiye, Irak ve İsrail arasında bu konuda temaslar yürütüldüğü, hatta İran'ın bu projeye tepki göstermek için 13 Mart'ta Erbil'e füzeli saldırıda bulunduğu belirtiliyor. 

Milyonlarca vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Duyunca 'Bu da nereden çıktı?' diyeceksiniz" dediği enerji müjdesine kilitlenmişken İngiliz haber ajansı Reuters dün enerji piyasasını hareketlendiren bir haber duyurdu. 

Habere göre Irak ve Türkiye, Erbil merkezli IKBY topraklarında yoğun olarak bulunan doğalgaz rezervlerini Avrupa'ya taşımak için çalışıyor. Avrupa'ya gaz tedarik projesinde İsrail de rol oynuyor. Ankara ve Bağdat'tan Reuters'a bilgi veren kaynaklar, İran'ın sözkonusu projeden rahatsızlık duyduğunu ve 13 Mart'ta Erbil'e yapılan füzeli saldırıların nedeninin bu olduğunu kaydediyor. 

Papa Franciscus'tan Erdoğan'a dünya barışına yaptıkları için teşekkür! Papa Franciscus'tan Erdoğan'a dünya barışına yaptıkları için teşekkür! Haberi Görüntüle

O İŞADAMININ VİLLASI VURULMUŞTU

İran Devrim Muhafızları'nın Erbil'e doğru ateşlediği 12 adet füzenin hedefinde, IKBY bölgesinde enerji sektörünün bilinen isimlerinden olan Kar Grup kurucusu Baz Kerim Berzenci'nin villası da vardı. Iraklı bir yetkilinin bildirdiğine göre, İsrailli ve ABD'li enerji uzmanları bir süredir bu villada toplanarak Kürt gazının Anadolu topraklarından Avrupa'ya taşınması projesini görüşüyordu. Sözkonusu temasları Ankara da doğruladı. Ancak görüşmelerin nerede gerçekleştiği konusunda detay verilmedi. 

İstanbul merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda kişi enselendi İstanbul merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda kişi enselendi Haberi Görüntüle

ENERJİ KRİZİNE ÇÖZÜM OLABİLİR 

Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği enerji krizine çözüm olacak proje gerçekleştiği takdirde, İran'ın bölgedeki ana tedarikçi konumu büyük sarsıntıya uğrayacak. Irak gazını Avrupa'ya taşıma projesinin, Türkiye-İsrail yakınlaşmasının hemen ardından gündeme gelmesi dikkat çekiyor. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, İran'ın füze saldırılarından sadece bir gün önce (12 Mart) Türkiye'deydi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmişti. Görüşmede, Irak kuzeyinden çıkarılacak doğalgazın Türkiye'ye sevki meselesi ele alındı. Proje gerçekleşirse IKBY, Türkiye sınırına dek yeni bir gaz boru hattı inşa edecek. Bu hattın Türkiye'deki TANAP hattına bağlanması ve Irak gazının Avrupa'ya sevk edilmesi planlanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading