Yandex Metrica
SON DAKİKA

Enerji Bakanlığı paylaştı! Türkiye'nin yeni enerji üssü: '100 Saniyede Filyos'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı "100 Saniyede Filyos" ismiyle bir animasyon filmi hazırlayarak yeni keşiflerle beraber, enerjide dışa bağımlılığın kilidini kıracak yol haritasını anlattı.

Gündem

23.01.2024, 20:13

''100 Saniyede Filyos'' filminde ''Türkiye'nin doğal gaz tüketimi 55 milyar metreküpün üzerinde. Karadeniz'deki doğal gaz projesi bu yükü hafifletecek en büyük adım. 540 milyar dolarlık doğal gaz rezervi Filyos Limanı'nın 170 km. açığında. Fatih, Yavuz ve Kanuni kuyuları hazırlıyor, dev ekipmanları deniz tabanına indiriyor." ifadeleriyle Karadeniz doğal gaz projesi tanıtıldı.

Milli Savunma Bakanı Güler'den terörle mücadele mesajı: 'Irak'la ortak bir... Haberi Görüntüle

2024 MANİSA-KIRKAĞAÇ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Kırkağaç'ta hangi... Haberi Görüntüle

25 YILLIK DOĞAL GAZ KAPASİTESİ

Filmde öne çıkan başlıklar şöyle:

Doğal gazı kıyıya ulaştıracak her biri 12 metre uzunluğundaki borular Karadeniz'in 2200 metreye kadar ulaşan derinliğine yerleştirildi. Deniz altındaki 3 hattan biri gazı getirecek, biri glikol taşıyacak, sonuncusu da fiber optik hidrolik gibi ihtiyaçları karşılayacak.

Proje devam ederken aynı anda 51 gemiden oluşan dev bir filo çalışıyor. Boru hattı denizdeki 10 kuyudan gelen doğal gazı 1,2 milyon metrekare alana sahip Filyos Doğal Gaz İşleme Tesislerine taşıyacak. Bu devasa tesisin ulusal şebekeyle buluşturacağı doğal gaz konutların ihtiyacını 25 yıl süreyle karşılayacak kapasiteye sahip. Türkiye Yüzyılında enerjide dışa bağımlılık kilidini kıracak olan mega proje hız kesmeden ilerliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading