Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Emre Kongar'dan İmamoğlu'nun 'adaylık' çıkışına sert cevap: 'Parti içerisinde her türlü münasebetsizlik olacak'

Emre Kongar'dan İmamoğlu'nun 'adaylık' çıkışına sert cevap: 'Parti içerisinde her türlü münasebetsizlik olacak'

Seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna "istifa et" baskıları sürerken değişim isteyen ve adaylık çıkışı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP tarafından fonlanan Tele 1'de eleştirilerin hedefinde yer aldı.

Gündem

03.02.2024, 08:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girdiği son seçimden de yenilgiyle ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı 12. seçiminden de mağlup ayrılan Kılıçdaroğlu, parti tabanından gelen 'istifa' çağrılarına kulak tıkıyor. CHP lideri, parti MYK'sını yenileyerek "Koltuğu bırakmıyorum" mesajı verirken partideki iç karışıklık, genel başkan aday olacağı konuşulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarıyla daha da alevlendi. Bugün kamera karşısına geçen İmamoğlu, "Topyekün değişim" vurgusu yaparak Kılıçdaroğlu'na 'görevi bırak' çağrısı yaptı.

Karabük'te öğrenci neden intihar etti? Karabük'te intihar eden öğrenci kim? Haberi Görüntüle

"İMAMOĞLU PARTİYİ SAĞA ÇEKİYOR"

CHP'de yaşanan bu olaylar CHP tarafından fonlanan Tele 1'de masaya yatırıldı. Kanalın Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İmamoğlu'nun CHP'yi daha da sağa çekmek için operasyon yürüttüğünü söylerken "Ekrem İmamoğlu erken bir genel başkanlık yarışını başlatmış görünüyor." ifadelerini kullandı. Yanardağ, "Ben de buna talibim dediğiniz zaman ben daha yakışıklıyım daha gencim dersiniz bunların ikisi de tartışmalıdır ayrıca, kim genç kim yakışıklı belli olmaz. Ben bu partinin daha sağa çekilmek için bir operasyon yürütüldüğü kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

"Sadece kişilerin değiştirilmesi üzerinden bir tartışma yapılamaz." diyerek sözlerini sürdüren Yanardağ, "CHP tarihinde hiç olmadığı kadar sağa savruldu, kendi köklerinden uzaklaştı. Sağa açılarak güç kazanacağını sandı, olmadı." diye konuştu.

2024 MANİSA-KIRKAĞAÇ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Kırkağaç'ta hangi... Haberi Görüntüle

"CUMHURİYETİN KUURMLARINI SAVUNACAK MISINIZ?"

Ekrem İmamoğlu'nu hedef almaya devam eden Yanardağ, "Nasıl bir dış politika, ekonomi politikası izleyeceksiniz? Özelleşitmeye karşı mısınız? Halkçılıktan, laiklikten yana mısınız? Cumhuriyetin kurumlarını savunacak mısınız? Yoksa 'Abdülhamid de bizim Mustafa Kemal de bizim' diyerek kişiliksiz bir tutum mu takınacaksınız." ifadelerini kullandı.

2024 YDS-1 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? YDS-1 sonuçları ne zaman... Haberi Görüntüle

"MAALESEF EKREM İMAMOĞLU DA ADAY OLACAK"

Programın ekran yüzü Emre Kongar ise İmamoğlu'nun da Kılıçdaroğlu'nun da genel başkanlığa aday olacağını söyleyip, "Maalesef Ekrem İmamoğlu da aday olacak Kemal Kılıçdaroğlu da genel başkanlığına devam etmek isteyecek. Parti içerisinde her türlü münasebetsizlik, tartışma gırla gidecek. İnşallah İstanbul'u da CHP kaybetmez." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading