Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emlakçılara ilginç talep: 27 yıldır emlak sektöründeyim ilk defa böyle bir taleple karşılaşıyorum

Emlakçılara ilginç talep: 27 yıldır emlak sektöründeyim ilk defa böyle bir taleple karşılaşıyorum

Adana’da ev arayan vatandaşlar, emlakçılara ilginç talepte bulunmaya başladılar. Artık emlakçılara ‘sokak köpeklerinin olmadığı bölgede olsun’ talebinde bulunuyorlar. Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, talep karşısında şaşkın olduklarını belirtiyor.

Gündem

23.01.2024, 20:16

Adana'da ev kiralamak veya satın almak isteyen vatandaşlar emlakçılara yolu düştüklerinde ‘sokak köpeklerinin olmadığı bölgede olsun' gibi talepte bulunuyorlar. Bu durum karşısında şaşkına dönen emlakçılar ev satışı yaparken artık sorunlar yaşamaya başladıklarını, çeteleşmiş şekilde dolaşan sokak köpeklerinin de tehlike oluşturduğunu dile getirdi. 

Bakan Yerlikaya duyurdu! Çetinler suç örgütü çökertildi: 100'den fazla şüpheli... Haberi Görüntüle

‘ÇETELEŞMİŞ ŞEKİLDE DOLAŞIYORLAR’

Emlakçı İsmail Serttaş, başıboş köpeklerin sokaklarda çete gibi dolaştıklarını belirterek, "Bu sorun Adana'nın hemen hemen her yerinde var. Sarıçam'da da var. Bugün Adana'nın en lüks yerlerinde Aliya İzzet Begoviç Bulvarı'nda bile var. Başıboş hayvanlar 10-15 tane çeteleşmiş şekilde dolaşıyorlar. Bu da bizim ev satışı yapmamızda ciddi anlamda sorunlar oluşturuyor. Daha önce evin metrekaresini, bölgesini soruyorlardı şimdi 'başıboş hayvan var mı' diye soruyorlar. İlk başta anlam vermedik bu nedenden dolayı ev mi alınmaz falan dedik ama empati yapınca hak vermeye başladık" açıklamalarda bulundu.

Yargı dizisi Tuğçe ölecek mi, yaşayacak mı? Yargı dizisi Tuğçe'ye... Haberi Görüntüle

‘BELEDİYE YETKİLİLERİ DURUMA EL ATMALI’

Hayvansever birisiyim fakat çocuğumun güvenliğini düşünmem gerekiyor diyen Alper Alpay, "Ben hayvansever bir insan olarak kendimde köpek besliyorum. Ama alacağım evin etrafında 10-15 tane saldırgan köpek görmek küçük bir çocuğumuz olduğu için bizi tedirgin ettiğinden vazgeçtik. Yeni kriterimiz başıboş ve tehlikeli hayvan olmasın beklentimiz bu. Ev arayışımız hala devam ediyor, henüz bulamadık. Ev baktığımız bölgede 15 tane köpek sürekli hareket halinde saldıracak bir araç veya insan arıyorlar. Güzelyalı'da durum bu. Mahalleli de çok şikayetçi, yürüyüş yapamayan amcalar, teyzeler var. Belediye ve yetkililer duruma olaya el atmalılar" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan arka arkaya önemli görüşmeler! Haberi Görüntüle

’27 YILDIR EMLAK SEKTÖRÜNDEYİM İLK DEFA BÖYLE BİR TALEPLE KARŞILAŞIYORUM’

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar son zamanlarda kontrolden çıktığını belirterek, "Köpekler belirli bölgelerde çok fazla. Aileler artık bizleri ‘çok sokak köpeğinin olmadığı bölgede olsun' diye aramaya başladılar. Bu yüzden evini satmak isteyenler var. Aralık ayı içerisinde bize çok fazla müracaat oldu. ‘Sokak köpeklerinin yoğun olmadığı bölgede ev bakalım' diyorlar. Ben de bir hayvanseverim ama artık son zamanlarda gerçekten kontrolden çıktı. Burada belediyelere çok ciddi işler düşüyor. 27 yıldır emlak sektöründeyim ilk defa böyle bir taleple karşılaşıyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading