Yandex Metrica

Emine Erdoğan New York'taki Türkevi'nde liderlerin eşlerini ağırladı

Emine Erdoğan New York'taki Türkevi'nde liderlerin eşlerini ağırladı

Emine Erdoğan, New York Türkevi'nde 15 ülke liderlerinin eşlerini ağırladı. Türk mutfağının tanıtımının yapıldığı gastronomi programında, liderlerin eşleri lokum sarıp akide şekeri keserek Türk lezzetlerini tecrübe etti.

Gündem

23.01.2024, 19:50

Emine Erdoğan, New York Türkevi'nin teras katında 15 ülke liderinin eşlerini ağırladı. Türk mutfağının tanıtımının yapıldığı gastronomi programına  Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Melisa Fleming, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron ve Güney Kore Cumhurbaşkanının eşi Kim Kun Hee başta olmak üzere, Letonya ve Ekvador'un da aralarında bulunduğu 15 ülke liderinin eşlerinin katıldı.

Survivor Ekstra Murat Özarı kimdir, aslen nereli? Murat Özarı kaç yaşında? Survivor Ekstra Murat Özarı kimdir, aslen nereli? Murat Özarı kaç... Haberi Görüntüle

KONUKLAR LOKUM SARIP AKİDE ŞEKERİ KESTİ


Programda konuk lider eşleri lokum sarıp, akide şekeri keserek Türk lezzetlerinin hazırlanışını tecrübe etti. "Sürdürülebilir ve Sağlıklı Türk Mutfağı" isimli etkinlikte konuşan Emine Erdoğan, "Mutfak, kültürel mirasın en önemli unsurlarından biridir. Bir ülkenin milli kimliğini, karakterini ve hatta medeniyet özünü yansıtan bir aynadır. Gastro-diplomasi ve gastro-turizm gibi kavramlar ülkelerin, kültür ve tanıtım politikalarının ana unsuru haline geldi." dedi.

BİLSEM BİLSEM "Bireysel değerlendirme randevunuz oluşturulmayacaktır" ne demek? BİLSEM ön değerlendirme... Haberi Görüntüle

'SOFRAMIZDA YABANCININ YERİ 'TANRI MİSAFİRİ' OLARAK AYRILMIŞTIR'


"Türk mutfağı, Anadolu’daki yüzlerce yıllık serüveninde birçok farklı medeniyetle etkileşime girmiştir. Mutfağımızın kapıları, farklı dinlerin, kültürlerin ve etnik grupların birlikte yaşama deneyimine açılır." diyen Erdoğan, Türkiye'nin barış ve hoşgörü niyetinin mutfak kültürünün pratiklerinden rahatça okunabileceğini belirtti.

Soframızda yabancının yeri, her zaman 'Tanrı misafiri' olarak ayrılmıştır. Emsalsiz ikram kültürümüz, misafiri baş üstünde tuttuğumuzu anlatır. Kısacası sofralarımız cömertliğin, paylaşmanın, dayanışmanın, insan sevgisinin ve yaşam kültürümüzün özetidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan

Emine Erdoğan Türkiye’nin, başlı başına bir gastronomi diyarı olarak dünyanın ilgisini çekmesinden büyük mutluluk duyduğunu söylerken  Anadolu'nun UNESCO tarafından koruma altına alınan birçok gastronomi unsuruna sahip olduğunu belirtti. Konuşmasında yanlış beslenmeden kaynaklı, obezite gibi sağlık sorunlarına da değinen Emine Erdoğan, "Türk mutfağının insana şifa sunan boyutu, bugün küresel sağlık sorunları için çözüm merkezi niteliğindedir." ifadesini kullandı.

"Hibrit tohumlar, GDO, bol kimyasal içeren paketli gıdalar, insanları ömür boyu mücadele ettikleri hastalıklara mahkum ediyor." diyen Erdoğan, buna bağlı olarak, dünyanın her yerinde sağlıklı beslenme arayışlarının arttığına, insanların yerel mutfaklara ve organik ürünlere yöneldiğine dikkati çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a rest: Söylediklerimin arkasındayım Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a rest: Söylediklerimin arkasındayım Haberi Görüntüle

'TÜRK MUTFAĞINDAN BİLGELİK ÇIKMIŞTIR'

Emine Erdoğan, "Bizim mutfağımızda hem bedene hem de ruha şifa veren asırlık reçeteler var. Anadolu’da birçok tarif, hekimlerle birlikte hazırlanmıştır. Mutfağımız asırlar boyunca, bu büyük tabiat eczanesinin şifrelerini çözmekle meşgul olmuş ve ortaya emsalsiz bir bilgelik çıkmıştır." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un eşi Brigitte Macron (sağ 2) ve Güney Kore Cumhurbaşkanının eşi Kim Kun Hee

Sinan Engin Beyaz Futbol'dan ayrıldı mı, neden? Sinan Engin TV8,5'a mı geçiyor? Sinan Engin Beyaz Futbol'dan ayrıldı mı, neden? Sinan Engin TV8,5'a... Haberi Görüntüle

'YEREL TOHUMLARIMIZI GEN BANKALARINDA SAKLIYORUZ'

Gastronomi konusunda, Türkiye’nin "henüz keşfedilmeyi bekleyen büyük bir mirası olduğuna" değinen Emine Erdoğan, bu zenginliğin hak ettiği gibi duyurulması için tanınmış Türk gastronomi uzmanları ve şefleriyle birlikte “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabını literatüre kazandırdıklarını belirtti.

Erdoğan, "Bereketli topraklarımızın hazinesine sahip çıkmak için 2017’de Ata Tohumu Projesi’ni başlattık. Yerel tohumlarımızı gen bankalarımızda saklıyoruz. Bu sayede hem sürdürülebilirlik hedeflerine hizmet ediyor hem de biyoçeşitliliği koruyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant daraltma gündemde Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant... Haberi Görüntüle

'TÜRK MUTFAĞI BAŞLI BAŞINA ÇÖZÜM MERKEZİ'


Dünya'da son zamanlarda yaşanan gıda krizini örnek gösteren Emine Erdoğan, “Türk mutfağının atıksız özelliğinin mutlaka üzerinde durulması ve yaygınlaştırılması gereken bir karakter olduğuna inanıyorum. Çünkü dünyanın geleceği için sürdürülebilir mutfakların hayati bir önemi var.“ değerlendirmesinde bulundu. Emine Erdoğan, küresel gıda israfını önlemede “Türk mutfağının başlı başına bir çözüm merkezi olduğu çok açık.“ dedi.

Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası! Onlarca kişi hayatını kaybetti Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası!... Haberi Görüntüle

BM GENEL SEKRETER YARDIMCISI: 'KESİNLİKLE OKUNMASI GEREKEN BİR HAZİNE'


BM Genel Sekreter Yardımcısı Melisa Fleming, Emine Erdoğan'ın destek ve tavsiyeleriyle hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabına sahip olduğunu söyleyerek “Bence kesinlikle okunması gereken bir hazine.“ dedi. Türk mutfağının, dünya çapında çeşitliliği, inceliği ve besleyiciliğiyle ünlü olduğunu belirten Fleming, Emine Erdoğan'ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile imzaladığı, “Sıfır Atık Projesi” için iyi niyet beyanına atıfta bulunarak şu şekilde konuştu:

İnisiyatifinizi sıfır atık için küresel bir taahhütte görmek harika. Ayrıca dünyanın sağlık ve refahının geleceği bu bireysel eylemlere bağlı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Melisa Fleming

Emine Erdoğan'ın sıfır atık konusunda, BM'nin de desteğiyle dünya ülkelerine çağrı da bulunan iyi niyet beyanına iki günde 18 devletin lider eşi imza attı. Fransa Cumhurbaşkanı'nın eşi Brigitte Macron da söz konusu iyi niyet beyanına ilk imza atan lider eşleri arasında yer alırken imza sonrası Emine Erdoğan ile fotoğraf çektiren Macron arasında samimi konuşmalar yaşandı.

Emanuel Macron'un eşi Brigitte Macron ve Emine Erdoğan

Sıcaklık hissedilir derecede düşecek! Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile uyarı: Çok sert yağacak! Sıcaklık hissedilir derecede düşecek! Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile uyarı:... Haberi Görüntüle

"TÜRK MUTFAĞI" KİTABINDAN TARİFLER DENEDİLER


Programın son bölümünde, davetliler için hazırlanan Türk mutfağı kitabından geleneksel ve atıksız tariflerle yapılan Türk yemekleri ikram edildi. Emine Erdoğan ve misafir lider eşleri lokum sarıp akide şekeri kesti ve kemik suyundan yapılan kolajenli dondurmanın tadına baktı.
Şef Yunus Emre Akkor'un yapılışını tarif ettiği tatlılar da konuklara ikram edildi. Programda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu da çoğu yabancılardan oluşan misafirlere, Klasik Türk Musikisi ve Osmanlı Dönemi Müziği'nden seçme eserlerden oluşan özel bir repertuar sundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading