Yandex Metrica

Emine Erdoğan'ın başlattığı projede yeni dönem! 30 Mart 'Sıfır Atık' günü olarak kutlanacak

Emine Erdoğan'ın başlattığı projede yeni dönem! 30 Mart 'Sıfır Atık' günü olarak kutlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesiyle başlatılan 'Sıfır Atık' projesi artık Birleşmiş Milletler tarafından onaylandı. Bu kapsamda 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık günü ilan edildi. 2023 yılında Sıfır Atık projesine ilişkin yeni adımlar atılacak ve 10 Yıllık Çerçeve Programı hazırlanacak.

Gündem

11.02.2024, 10:35

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Türkiye'nin ana sunucusu olmasını ve 105 ülkenin ortak sunucu olmasını oy birliğiyle kabul etti. 

Bu kararla, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edildi. Kararla, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten cinsiyet dengesi ve adil coğrafi temsil dikkate alınarak oluşan, bilgi, deneyim ve uzmanlık temelli 3 yıl görev yapacak bir danışma kurulu kurulması isteniyor. 

Son dakika... Teleferik kazasıyla ilgili yeni gelişme: Kazada ihmalleri bulunan belediye başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı Son dakika... Teleferik kazasıyla ilgili yeni gelişme: Kazada ihmalleri bulunan... Haberi Görüntüle

SIFIR ATIK PROJESİNİ TEŞVİK EDEN UYGULAMALAR DEVREYE ALINACAK

Karar, üye devletleri ve BM ile diğer uluslararası ve bölgesel kuruluşları sıfır atık girişimlerini uygulamaya teşvik ediyor. BM Genel Kurulu Başkanı'ndan 2023 yılında "Sıfır Atık" ve "Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Modellerine Yönelik 10 Yıllık Çerçeve Programı" konularında üst düzey bir toplantı düzenlemesi talep ediliyor. 

Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf uydurdu! Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf... Haberi Görüntüle

PROJE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TARAFINDAN DESTEKLENDİ

Böylece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi", BM Genel Kurulu kararıyla desteklenmiş oldu. Emine Erdoğan, eylül ayında BM 77. Genel Kurulu Görüşmeleri sırasında New York'ta BM Genel Sekreteri ile bir araya gelmiş ve ikili iklim kriziyle mücadele kapsamında "Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı" imzalamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading