Emevi Camii'nde izdiham: TikTok fenomeninin yemeği 3 kişiyi canından etti
Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Emevi Camii'nde cuma namazı izdihamı yaşandı. Çıkan kargaşada ezilmeye bağlı olarak 3 kişi hayatını kaybetti. Şef Ömer isimli bir restoran sahibi, birkaç gün önce TikTok'tan yemek duyurusu yapmıştı.
Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin yıkılmasının ardından bölge halkı, beşinci kez cuma namazını kılmak için Emevi Camii'nin yolunu tuttu ancak beklenmedik bir gelişme yaşandı
Emevi Camii'nde ibadetini yapan Suriye halkı, Cuma namazı sonrası camiden ayrıldığı esnada büyük bir izdiham çıktı.
Tarihi camide çıkan izdihamda 3 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi ise yaralandı. İzdihamın ardından olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.
Yaşanan izdihamın ardından yaralılar, tedavi için bölgedeki en yakın hastaneye kaldırıldı.
İZDİHAMA TİKTOK FENOMENİ NEDEN OLDU
Görgü tanıklarının ifadesine göre, izdihama "Tik Tok" fenomeni neden oldu. "Tik Tok" uygulamasıyla şöhrete kavuşan "Damascus House" restoranının sahibi Şef Abu Omar Al-Shami'in düzenlediği bir ziyafetti.
Sosyal medyada yer alan görüntülerde cuma namazı sonrasında Emevi avlusunda organizasyon eksikliği ve kalabaık nedeniyle insanların yığıldığını, bunun da izdihama yol açtığını gösteriyor.
BİRKAÇ GÜN ÖNCE DUYURMUŞTU
Şef Abu Omar Al-Shami, birkaç gün önce Emevi Camii'nde bir ziyafet düzenleyip yemek dağıtma niyeti olduğunu sosyal medya hesabından duyurmuştu.
YOĞUNLUK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
İzdihamın ardından duvarların ve araçların üstlerine çıkan Suriyelilerin Emevi Camii'nde oluşturduğu yoğunluk havadan görüntülendi.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, kalabalık ve izdihama yol açan olay, özellikle cuma günü kalabalığıyla bilinen Emevi Camii'ni tercih eden ünlü bir restoran sahibi Şef Ömer'in "Tik Tok" uygulaması üzerinden düzenlediği şölen oldu.