Yandex Metrica

Emekli Yunan Koramiralden TCG Anadolu ve MMU açıklaması! 'Doğu Akdeniz'de bölgesel güç olmak için çalışıyorlar'

Emekli Yunan Koramiralden TCG Anadolu ve MMU açıklaması! 'Doğu Akdeniz'de bölgesel güç olmak için çalışıyorlar'

Emekli Yunan Koramiral Athanasios Papanikolaou, Türk savunma sanayisinin gelişimi, Türkiye'ye verilecek olan F-16'lar ve Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş hakkında değerlendirmede bulundu.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Yunanistan Hava Kuvvetleri emekli Koramirali Athanasios Papanikolaou, Türk savunma sanayisi, ABD'nin Türkiye'ye vereceği F-16'lar ve Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE ABD'YE BASKI YAPIYOR'

Türkiye'nin ABD ile görüştüğü F-16 meselelerine ilişkin konuşan Papanikolau şu sözlere yer verdi: 

Türkiye, NATO üyesi olarak, Batı dünyasının cephaneliğinden silahlanarak, elbette ittifakın kurallarına uyarak silahlı kuvvetlerini donanımlı ve savaşa hazır tutmakla yükümlüdür. S-400'ün satın alınması, F-35 uçak programından çıkarılmasına neden oldu. F-16'ların Türkiye'ye verilip verilmeyeceği ve ne zaman verileceği kadar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesine onay verilmesi konusundaki tavrını da Amerika-Türkiye ilişkilerinin seyri belirleyecek. Ancak görünen o ki ABD başkanı ve ABD hükümetinin bu konuda Türkiye'yi tatmin edecek bir iradesi var. F-16'ya eşdeğer başka bir uçak türü bulmaya geçiş, Türkiye'nin ABD'ye baskı yapma çabasının bir parçası olmalı, çünkü bu uçakların Türk Hava Kuvvetleri'ne entegre edilmesi zaman alıcı ve büyük zorluklar içeriyor.

Otobüs, metro, metrobüs ve vapurlar ne zamana kadar ücretsiz 2024? Bayramda bedava ulaşım saat kaçta, hangi gün bitecek? Otobüs, metro, metrobüs ve vapurlar ne zamana kadar ücretsiz 2024?... Haberi Görüntüle

DOĞU AKDENİZ'DE BÖLGESEL BİR GÜÇ OLMAYA ÇALIŞIYOR 

Türkiye'nin en önemli savunma sanayisi projelerinden olan MMU ve TCG Anadolu hakkında değerlendirmede bulunan Papanikalou şu sözleri kaydetti: 

Türk savunma sanayisi özellikle son 20 yılda çok büyük atılımlar yaparak Türk silah sistemlerini çok yüksek oranda, %70'in üzerinde yerlilik imkanı sağladı. Ürettiği silah sistemlerini de oldukça tatmin edici düzeyde ihraç etme yoluna gitmiştir. Milli Muharip Uçak ile ilgili olarak, bunun çok zor ama çok iyimser bir proje olduğu vurgulanmalıdır. Anadolu ve diğer tüm ileri savunma sanayilerine karşılık gelen silah sistemleri inşa etme çabaları, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de bölgesel bir güç olarak tanınma arayışının ve arzusunun bir parçasıdır.

İstanbul'da İstanbul'da "MAHZEN-27" operasyonu! Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov yakalandı Haberi Görüntüle

KAZANACAĞIMIZDAN FAZLASINI KAYBEDERİZ 

Diğer yandan Yunan silahlarının Ukrayna'ya verilmesi hakkında konuşan emekli amiral şu ifadeleri kaydetti: 

Yunanistan, Rusya ile mükemmel ilişkileri olması gereken bir ülke. Ukrayna'ya silah göndererek kazanacağımızdan daha fazlasını kaybedeceğiz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading