Yandex Metrica

Emekli amiralin tehdidi FETÖ'cülere çok benziyor: Ama acılı ama acısız!

Henüz 14 Mayıs gelmedi, sandık da kurulmadı ama CHP'liler seçimin sonucunu şimdiden ilan etti. PKK/YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen eski 'Türk subayı' Türker Ertürk, 15 Temmuz öncesinin FETÖ'cülerini hatırlatan bir tavırla tehdit savurdu.

Gündem

30.03.2024, 16:52

PKK/YPG'yi terör örgütü olarak görmeyişiyle ünlü eski 'Türk subayı' Türker Ertürk, 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi iç savaş çağrısını andıran sözleriyle tepkilerin odağında. 

TELE1 yayınında Namık Koçak'ın sunduğu programda konuşan emekli Tuğamiral Ertürk, henüz seçim yapılmamış olmasına rağmen kendinden oldukça emin bir tonda şunları söyledi:

"Bakın artık iktidar değişecek; ama acılı, ama acısız. İktidar değişecek... Onun için herkes aklını başına devşirmeli. Yüksek Seçim Kurulu'nun vicdanlarına ve hukuka göre karar vermelerini bekliyoruz. Yoksa büyük müşkülat yaşarız ülkece diye düşünüyorum."

Bu ifadelere sunucu Namık Koçak ise "Elbette bedelini biliyorlardır" diyerek ekleme yaptı. 

Türker Ertürk'e parti rozetini Kemal Kılıçdaroğlu takmıştı. 

AK Parti'nin iktidar, Tayyip Erdoğan'ın  da Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak seçildiği daha önceki pek çok seçimin 'adil olmadığını' savunan Ertürk, 14 Mayıs'ın da adil ortamda cereyan etmeyeceğini ileri sürdü.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olmasının ardından CHP rozetini Kemal Kılıçdaroğlu'nun takdığı Ertürk, PKK'nın Suriye kolu YPG'yi terör örgütü olarak görmüyor. 

Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Haberi Görüntüle

FETULLAHÇILAR DA BÖYLE DEMİŞTİ 

Türker Ertürk'ün 'acılı ya da acısız' diyerek savurduğu tehditler, ABD destekli Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin 15 Temmuz 2016 öncesindeki sözlerini hatırlattı. 

Örgütün kapatılan propaganda aygıtı Zaman gazetesini yöneten Ekrem Dumanlı, 'öyle ya da böyle' iktidarın değişeceğini söylemiş ve bir darbeye işaret etmişti. FETÖ'nün eleman devşirme mekanizması olan dersanelerin AK Parti hükümetinin kararıyla kapatıldığı dönemde örgütün televizyonuna çıkıp "Bu (hükümet) kabus gibi geldi, artık gitmez diyorlar. Gider abicim gider. Gitmek zorunda. Ya adam gibi gider veya gitmek zorunda kalır..." demişti. 

FETÖ'nün akademik dünyaya sızdırdığı militanlardan biri olan firari terörist Osman Özsoy ise AK Parti'ye üye olmuş milyonlarca vatandaşın tüm mal varlıklarına kısa süre içinde el koymaktan şöyle bahsetmişti: 

"AKP'nin tüm üyelerinin, 5-6 milyon üyesi var, tamamının mal varlığına iki gün sonra çökebilirsiniz. Yarın belki de tüm dış borcumuzu kapatacak bir varlık hazineye irad kaydedilecek. Bunu da müjde olarak herkese vermek istiyorum."

Amerikan destekli 15 Temmuz işgal girişiminin sabahında Fetullahçı teröristler yarı çıplak halde spor salonları ve ahırlarda istiflenmişti.

23 Nisan bugün Ankara'da EGO otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramında Ankara'da toplu taşıma otobüs-metro bedava mı? 23 Nisan bugün Ankara'da EGO otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk... Haberi Görüntüle

YUNAN MEDYASININ VAZGEÇİLMEZ SUBAYI

Tehditvârî söylemleri 15 Temmuz öncesinin FETÖ'cülerini andıran CHP'li Türker Ertürk, Türkiye'nin İspanyol Juan Carlos gemisinden esinlenerek yerli imkanlarla imâl ettiği ve geçtiğimiz günlerde donanma envanterine alınan TCG ANADOLU gemisine de çamur atmıştı. 

Hem Juan Carlos gemisinin hem de ANADOLU'nun sorunlu olduğunu ileri sürerek seyir problemleri yaşayacağını savunan Ertürk, söyledikleriyle sık sık Yunan basınına malzeme oluyor. 

"Biz böyle bir gemiyi idame edemeyiz, hem denizaşırı, emperyal hedeflerimiz yok. Bu bize uygun düşmez. Milliyiz diyorlar ya, bu iktidar gayri milli. Şöyle bir sorun var; bu geminin kız kardeşi İspanya'da Juan Carlos gemisi... Kız kardeşinde sorun var. Nerede sorun var? Tahrik sisteminde... Aynısını biz de yaşayacağız" diyen Ertürk'ün bu ifadeleri kullandığı esnada İspanyol Juan Carlos gemisinin Girit'te tatbikatta olduğu ortaya çıkmıştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading