Yandex Metrica
SON DAKİKA
Elektrik faturası şoku! Bir yılda tam 4 kat arttı

Elektrik faturası şoku! Bir yılda tam 4 kat arttı

Türkiye'de sokağın ana gündemlerinden biri elektrik faturaları. Ancak sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da kriz var. Reuters haber ajansı Euro bölgesindeki elektrik faturası şokunu yazdı.

Gündem

23.01.2024, 18:39

Pandemi dönemindeki ekonomik daralma sonrası, enerjide talep hızla artıyor. Artan talebe bağlı olarak doğal gaz, petrol gibi fosil yakıt fiyatlarındaki ani yükseliş elektrik fiyatlarını da tetiklemiş durumda. 

Murat Kurum net konuştu: İstanbul’u ilk 20 girişim şehrinden biri... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE DE, AVRUPA'DA DA GÜNDEMİN ANA MADDESİ

Türkiye'de elektrik faturalarındaki artış gündemin ana başlıklarından biri. Ocak ayında neredeyse 2 kat artış gösteren faturalara tepki var.

Ancak elektrik krizi sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da sokağın ana konularından. Avrupa'da elektrik fiyatları bir yılda tam 4 kat arttı. Elektriğin en pahalı olduğu ülke Almanya. 

Teröristlerin sızma girişimi engellendi! Bakan Yerlikaya BOZDOĞAN-13 operasyonunu duyurdu 5... Haberi Görüntüle

REUTERS: EURO BÖLGESİNDE ELEKTRİK FATURASI ŞOKU

Reuters haber ajanası da Avrupa'daki elektirik faturalarının neden olduğu şaşkınlığa yönelik bir haber servis etti. Haberde ısınma ve elektrik ihtiyacına yönelik giderek artan harcamaların, birçok hanenin bütçesini zorladığı ve Avrupa'da pandemiyi tüketici kaynaklı bir ekonomik patlamanın takip edeceği yönünde bir beklentinin olduğu ifade edildi. 

elektrik faturası

Köln'den 41 yaşındaki  Christian Hurtz'ün görüşüne yer verilen haberde, aralık ayında gelen yüksek faturaların neden olduğıu şaşkınlığa değinildi; Hurtz'ün "İlk başta bu miktarın üç aylık miktar olduğunu düşündüm" sözlerine yer verildi.  Hurtz ve özel enerji şirketlerinin yüz binlerce müşterisinin 2021 sonu itibariyle kendilerini, ödeyeceklerini düşündükleri oranların iki veya üç katını öderken buldukları belirtildi. 

Survivor Yunus Emre baba olacaktı eşi Beria Özden'den kötü haber... Haberi Görüntüle

AVRUPA'DA FATURADA LİDERLİK ALMANYA'DA

ElectricRate platformu verilerine göre, geçen yıl haziranda 13,7 dolar sent olarak ölçülen konutlarda bir kilovatsaat elektriğin fiyatı mevcut durumda 14,2 dolar sente yükseldi.

Söz konusu dönemde, elektrik fiyatları Portekiz'de yüzde 23, Japonya'da yüzde 14, Almanya'da yüzde 9, Avustralya'da yüzde 7, Belçika'da yüzde 6 ve İngiltere'de yüzde 4 arttı.
Ülkelerin bir birim elektrik için ödediği fiyatlara bakıldığında, 39 sent ile Almanya ilk sırada yer alıyor.

Enerji fiyatlarının artışı Avrupa'da enflasyonu son 25 yılın en yüksek seviyeye taşıdı. Euro Bölgesi'nde, aralıkta yıllık enflasyon yüzde 5 ile kayıtlardaki en yüksek seviyesine ulaşırken, enerji sektöründeki fiyat artışının yüzde 26 olması dikkati çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading