Yandex Metrica

Ekşi Sözlük'ten görülmemiş karartma: 'Erdoğan üniversite mezunudur' demeyi yasakladılar

CHP ve HDP tezleri dışında çatlak seslere müsaade etmeyen Ekşi Sözlük sitesi, Erdoğan'ın üniversiteden sınıf arkadaşı Rafael Sadi'nin HalkTV yayınındaki sözlerinin paylaşılmasını yasakladı. CHP emrindeki site yönetimi, 3 kullanıcının hesabını gerekçesiz olarak kapattı.

Gündem

23.01.2024, 19:52

Askerliğini üniversite mezunlarına tanınmış hak kapsamında 'yedek subay' olarak yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kara 'diploma' kampanyası dinmek bilmiyor. CHP eski milletvekili Aydın Ayaydın'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitede öğrenciyken ben onun hocasıydım" sözlerinin ardından bu kez gazeteci Rafael Sadi, HalkTV yayınına çıkarak "Erdoğan'la 4 yıl üniversitede aynı sırada oturduk" dedi. 

'Diploması yok' tezviratını çöpe yollayan bu ifadelere CHP medyası yoğun bir sansür uyguluyor. CHP ve HDP propagandası dışında herhangi bir çatlak sese izin verilmeyen Ekşi Sözlük sitesi, Rafael Sadi'nin HalkTV'deki sözlerinin paylaşılmasına yasak koydu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteden sınıf arkadaşının beyanını gösteren HalkTV yayınını Ekşi Sözlük'te paylaşmak isteyenlerin başına gelmeyen kalmadı. Sözkonusu internet adresini paylaşan 3 hesap ardı ardına kapatıldı. 

Benzeri Kuzey Kore Cumhuriyeti'nde görülebilecek türden bu yasağın doğrudan CHP yönetiminin talebi üzerine konulduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Yıllardır CHP yönetimiyle iç içe çalışan ve partinin gençlere yönelik propaganda faaliyeti yürütmesinde etkin bir rol oynayan Ekşi Sözlük, Kılıçdaroğlu'nun iletişim danışmanı Alican Ayvataş'tan aldığı talimatı harfiyen yerine getiriyor. 

Uyuşturucu pazarlaması yapıldığı ve torbacılarla müşterileri aynı platformda buluşturduğu yönünde geçmişte sayısız iddialar bulunan Ekşi Sözlük'ü günde yüz binlerce genç ziyaret ediyor ve bu platformda "Erdoğan üniversite mezunudur" demek an itibariyle yasak.

Erdoğan'ın üniversite arkadaşı Rafael Sadi'nin görüntüsünü paylaşmak istedikleri için dakikalar içinde kapatılan hesaplar şunlar: Vanilya Gokyuzu, Jetkan, Suizam.

Ekşi Sözlük'ün ABD'de ikamet eden sahibi Sedat Kapanoğlu veya siteyi Türkiye'de onun adına yöneten Başak Purut'tan skandala ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

CHP 7 Haziran seçimleri öncesi Ekşi Sözlük sitesiyle 'kurumsal iletişime başladığını' duyurmuştu. CHP Gençlik Kolları üyelerine sınırsız kullanıcı tahsis eden site, ana sayfasındaki gündem politikasını da CHP yönetiminin emrine verdi. Ekşi Sözlük'ün bunun karşılığında CHP'den ne kadar ödenek aldığı bilinmiyor.

Cem Yılmaz kaç yaşına girdi, doğum günü ne zaman? Cem Yılmaz uzun yaşamanın sırrı ne? Cem Yılmaz kaç yaşına girdi, doğum günü ne zaman? Cem... Haberi Görüntüle

SADECE RAFAEL SADİ DEĞİL HEPSİNE SANSÜR

Ekşi Sözlük sadece Rafael Sadi'nin sözlerini değil, Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarına şahitlik eden kim varsa hepsine sansür koydu.   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading