Yandex Metrica
SON DAKİKA

Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 40'lık ulaşım zammına üniversitelilerden "yetersiz bakiye" protestosu

İstanbul’da üniversite öğrencileri, CHP'li İBB’nin zam kararını yetersiz bakiye olan kartlarını basarak protesto etti. 2019 seçiminden önce ulaşımın kâr edilecek bir alan olmadığını belirten CHP'li Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da ulaşım ücretlerini sembolik rakamlara düşüreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Gündem

23.01.2024, 19:06

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'da toplu ulaşıma tam yüzde 40 zam yaptı. Karara öğrenciler başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinden tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ramazan ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında ödenecek' Haberi Görüntüle

YETERSİZ BAKİYE SESİ

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetiminin zam kararına tepki gösteren bir grup üniversite öğrencisi, bakiyesi yetersiz olan İstanbul Kartlarını akbil turnikelerine basarak CHP'li İBB'yi protesto etti. Eylemde turnikelerden çıkan yetersiz bakiye sesleri peş peşe geldi. Yeni zamla birlikte tek geçişlik İstanbul Kart ücreti 7,67 TL oldu. Servis ücretlerine yapılan zammın yarın, diğer tarifeler ise 9 Nisan cumartesi gününden itibaren geçerli olacağı İBB tarafından bildirildi

2024 Polatlı'da iftar çadırı kurulacak mı? Polatlı'da iftar çadırı nerede?... Haberi Görüntüle

İŞTE ZAMLI ULAŞIM ÜCRETLERİ

Buna göre, tam elektronik bilet ücreti 5,48 liradan 7,67 liraya, tam abonman ücreti 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonman 78 liradan 109 liraya, ilk aktarma 3,92'den 5,48 liraya yükseldi.

İBB Başkan adayı Kurum'dan Baykar'a ziyaret: 'Bir kez daha gurur... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU 2019 YEREL SEÇİM PROPAGANDASINDA: SEMBOLİK RAKAMLARA DÜŞÜRECEĞİZ

Fondaş medyanın ve sosyal medyada yüz milyonlarca lira ile beslenen trol ordusunun reklamını yaptığı CHP'li Ekrem İmamoğlu 2019'daki bir yerel seçim propgandasında, "İstanbul'da ulaşım ücretlerini sembolik rakamlara düşüreceğiz. Ulaşım kesinlikle ucuzlayacak" demişti.

İmamoğlu o dönem başka bir konşamasında da, "Yani ulaşım böyle bir kentte kar edilecek bir alan değildir. Gerekirse kâr etmezsiniz de" sözlerini sarf etmişti.

Seçimlerden sonra sadece öğrenci akbili 40 liraya düşürülse de kısa sürede gelen peş peşe zamlarla eski fiyatının çok üzerine çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading