Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ekrem İmamoğlu'nun bugüne kadarki Atina ziyaretleri! Kimlerle görüştü? Ne söyledi?

Ekrem İmamoğlu'nun bugüne kadarki Atina ziyaretleri! Kimlerle görüştü? Ne söyledi?

CHP'li Ekrem İmamoğlu,  Cumhurbaşkanlığı seçimleri için İYİ Parti Lideri Akşener'in desteğini kaybedince soluğu birkez daha Yunanistan'ın başkenti Atina'da aldı. Peki, İmamoğlu'nun önceki Atina ziyaretlerinde neler yaşandı? İşte detaylar...

Gündem

04.03.2024, 17:44

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki en büyük destekçisi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in desteğini kaybetti. 

Yurt içinde aradığı müttefiki bulamayan Ekrem İmamoğlu, soluğu bir kez daha, son dönemde Türkiye karşıtı açıklamalarını artıran ve Ege'de provokasyon hamlelerinde bulunan Yunanistan'da aldı.

2024 MANİSA-SARUHANLI SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Saruhanlı'da hangi... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCEKİ ZİYARETLERİ

Ekrem İmamoğlu, 21 Eylül 2021'de Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis'in resmi konuğu olarak Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitmişti. Burada Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile buluşan Ekrem İmamoğlu, Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

2024 MANİSA-YUNUSEMRE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Yunusemre'de hangi... Haberi Görüntüle

"YUNANİSTAN'I BOŞ TARTIŞMALARLA RAHATSIZ ETMEYELİM"

Buradaki açıklamalarında Türkiye'de yönetim sorunu olduğunu ima eden İmamoğlu, 

"Yunanistan'ı bu boş tartışmalarla rahatsız etmeyelim. Ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Cumhurbaşkanına yakın gazetecilerin ve medyanın seçimlere daha uzun bir süre varken her gün cumhurbaşkanı adayı tartışması çıkarması, aslında ülkede bir yönetim sorunu olduğunun itirafıdır." ifadesini kullandı.

İstanbul açıklarında korkutan görüntü: Tehlike Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar uzanıyor Haberi Görüntüle

YUNAN BASINI BAĞRINA BASTI

CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'nun, Türkiye aleyhtarı olumsuz sözleri üzerine Yunan medyası İmamoğlu'nu tabiri yerindeyse bağrına bastı.

Yunan gazetesi Ekrem İmamoğlu hakkında "Türkiye için büyük hayali olan bir belediye başkanı", "Türkiye'de en çok tartışılan muhalefet figürü", "Akşener'in Fatih'e benzettiği adam" ifadelerini kullandı.

31 Mart'ta marketler açık mı? Seçim günü A101-BİM-ŞOK-Migros açık mı,... Haberi Görüntüle

"ATALARININ ESERLERİNİ ZİYARET ETTİ"

Greek City Times'ın Atina'daki Büro Şefi Paul Antonopoulos, İmamoğlu'na ilişkin "Bugün İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, atalarının binlerce yıl önce Atina'da inşa ettiği eserleri ziyaret etti" değerlendirmesinde bulundu.

Bülent Cihantimur tutuklandı mı? Eylem Tok'un doktor eşi gözaltına alındı... Haberi Görüntüle

ARADIĞI DESTEĞİ YUNANİSTAN'DA BULDU

Ekrem İmamoğlu'nun Atina ve Yunanistan ile olan bağları ve ziyaretlerinde kullandığı Türkiye'yi suçlu bulan söylemleri Yunanistan'ın adaylık konusunda İmamoğlu'na koşulsuz şartsız destek vermesine yol açtı. 

Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası almasının ardından Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis Twitter hesabından bir paylaşım yaptı ve kararı, 'kara bir gün' olarak yorumladı.

Mehmet Akarca kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

"İMAMOĞLU İLE BİZZAT İLETİŞİME GEÇTİM"

Bakoyannis, söz konusu Tweetinde şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'de Demokrasi için gerçekten kara bir gün. Barışın, Adaletin ve Evrenselciliğin müttefiki olan bir siyasetçinin özgürlük ve medeni haklarından yoksun bırakılması kararı yalnızca üzüntü ve öfke uyandırır.

Şehirlerimiz arasındaki işbirliği ve diplomasi çalışmalarına katılan tüm meslektaşlarımızın desteğini ve dayanışmasını iletmek için arkadaşım ve İstanbul Belediye Başkanı  İmamoğlu  ile bizzat iletişime geçtim. Türk halkının ve tarihin sonunda onu haklı çıkaracağına eminim.”

Bakoyannis, İmamoğlu'na verdiği açık desteği sadece Twitter'dan ifade etmekle kalmadı. 29 Aralık'ta İstanbul'a gelen Atina Belediye Başkanı burada, "İmamoğlu’na uygulanan anti demokratik sansür, Türkiye’nin hukuk sisteminin Avrupa'dan görünen halidir." dedi.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi başladı mı, ne zaman 2024?... Haberi Görüntüle

YUNAN BASININA TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ

Yunanistan'ın Ekrem İmamoğlu'na olan açık desteği, İmamoğlu'nun Türkiye şikayetlerini Yunanistan basınına anlatmasıyla üst düzeye ulaştı.

Hapis cezası sonrası Saraçhane'deki belediye binası önünde altılı masayla birlikte miting düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk röportajını Yunan Kathimerini Gazetesi’ne verdi.

Manolis Kostidis'e konuşan İmamoğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday olacağınız yönünde atıflar var" sorusuna yanıt verdi ve “Altı başkanın alacağı kararı yorumlamak istemiyorum. İstanbul’a hizmet etmekten çok mutluyum” dedi.

Türkiye'nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da şikayet eden İBB Başkanı, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Buradaki asıl mesele, Erdoğan'ın hepimize geçmişte başına gelenlerden çok daha fazlasını yapmaktan zevk alıyor gibi görünmesi. Muhaliflerine son derece haksızlık ederken hukukun ve demokrasinin sadece kendisine işlemesini istiyor."

"Size Yunanistan'dan destek mesajları gönderdiler mi?" sorusuna İmamoğlu, "Yunanistan dahil dünyanın birçok yerinden destek mesajları geldi" yanıtını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading