Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ekrem İmamoğlu'ndan geri vites! 'Adayım demedim neferim dedim'

Ekrem İmamoğlu'ndan geri vites! 'Adayım demedim neferim dedim'

Muhalefet partilerinin oluşturduğu Altılı Masa'da aday konusu henüz netleşmemişken CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu zaman zaman adaylık sinyalleri veriyordu. Kılıçdaroğlu ile bu konuda ters düşen ve Akşener desteğini arkasına alan İmamoğlu katıldığı canlı yayında geri vites yaptı.

Gündem

23.01.2024, 20:03

Cumhurbaşkanlığına aday olma konusunda aylardır Altılı Masa'da adı geçen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu söylemlere karşı sessizliğini korumaya devam ediyordu. 

Dünyanın en iyi üniversiteleri listesi 2024 | İlk 400'de olan... Haberi Görüntüle

GERİ ADIM ATTI 

İYİ Parti Lideri Akşener'in desteğini de alan İmamoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Benimle misiniz?' çıkışı sonrası geri vites yapmıştı. İmamoğlu katıldığı bir canlı yayında ikinci kez adaylık konusunda geri vites yaptı. 

ADIYAMAN seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Adıyaman'da hangi parti... Haberi Görüntüle

'ADAYIM DEMEDİM NEFERİM DEDİM'

Bugün katıldığı bir canlı yayında ikinci kez adaylık konusunda bir gündemi olmadığını belirten İmamoğlu, 'Adaylık konusundaki düşünceleriniz nelerdir?' sorusuna cevap olarak şöyle konuştu: 

Ben "adayım" demedim "neferim" dedim. Ne zamandan beri "nefer" sözü adaylıkla eş değer oldu? Birileri bu yöne kaydırmak istiyor. Ben takım oyuncusuyum. Bu ekibin bir parçasıyım. 6'lı masaya büyük önderlik eden Kılıçdaroğlu ve onunla birlikte Meral Akşener var.

21-22 Mart Bitlis okullar tatil mi ilan edildi? Yarın kar... Haberi Görüntüle

AKŞENER İMAMOĞLU'NDAN DESTEĞİNİ ÇEKTİ

Adaylık konusunda ilk gözdelerinden olan İmamoğlu'nun otokratik eğiliminden Akşener'in endişe duyduğunu dile getiren Barış Yarkadaş,"İmamoğlu'nun, eleştirdi diye bir gazete sahibinin annesinin evine zabıta göndermesi hiçbir şekilde kabul edilemez. İmamoğlu'nun elindeki kamu gücünü bu şekilde kullanması korkutucu." dedi.

10 il için sarı alarm! Meteoroloji kuvvetli sağanak ve kar... Haberi Görüntüle

'ADAYIM KILIÇDAROĞLU'

Diğer yandan Kılıçdaroğlu'na olan desteğini yineleyen İmamoğlu, "O masada doğal olarak öne çıkmasını isteyeceğim kişi partimin genel başkanıdır." ifadelerine yer verdi. 

Acı haberi oğlu verdi: Türk sinemasının sevilen oyuncusu Bahar Öztan... Haberi Görüntüle

'YÜZÜNDE RABBİYESİR GÖRDÜM' DEMİŞTİ

Diğer yandan İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in İmamoğlu'na olan desteği kamuoyu tarafından bilinen bir durumdu. Ablasını örnek vererek İmamoğlu güzellemesi yapan Akşener geçtiğimiz günlerde, "Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam AK Parti bünyesindeki dindar kadınlarla da beraber olan biri. Ablam bana 'Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm' dedi. Arkadaşlarını sordum, onlar da sempati duymuşlar." demişti. 

İstanbul'daki barajların son durumu: Yüzde 80'i aştı! Haberi Görüntüle

AKŞENER'DEN İMAMOĞLU'NA ADAYLIK SİNYALİ 

Ayrıca İmamoğlu için çeşitli övgü ifadeleri kullanan ve adaylık konusunda ön plana çıkaran Akşener, 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen etkinliklerde, "1453, Fatih Sultan Mehmet aynı senin gibi dedi ki; 'Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım. Bizans'a, Avrupa'ya rağmen, Haçlılara rağmen ya İstanbul'u alırım ya İstanbul beni alır. İki kararlı lider ve İstanbul alındı. İkinci istikbal fethi" sözlerini kullanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading