Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ekrem İmamoğlu'na soruyoruz: O teröristleri neden işe aldın?

Ekrem İmamoğlu'na soruyoruz: O teröristleri neden işe aldın?

İstanbul'da belediye kadrolarını terör örgütü üyeleriyle doldurarak vatandaşların hayatını tehlikeye atan Ekrem İmamoğlu, net cevaplar vermek yerine fondaş basının da desteğiyle meseleyi sulandırmaya çalışıyor.

Gündem

23.01.2024, 18:27

2019 seçimlerinde göreve gelmesinin ardından 'tasarruf' gerekçesiyle 13 bin 312 kişiyi işten atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, aradan geçen sürede tam 44 bin 995 kişiyi belediyede işe aldı. 

Millet İttifakı'nın HDP ile ortaklığının gereği olarak terör örgütlerine diyet ödediği ortaya çıkan İmamoğlu, PKK, DHKP/C ve MKP'ye de kontenjan ayırdı. İçişleri Bakanlığı, İBB'de istihdam edilenlerden 557 kişinin terör örgütleriyle bağlantısı bulunduğunu açıkladı. 

Skandalın ortaya çıkmasının ardından panik halinde açıklama yapmaya girişen İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'psikolojisi bozuk' diyerek olayı örtbas etmeye çalıştı. PKK ve DHKP/C'lileri niçin istihdam ettiğini açıklamayan İmamoğlu, Soylu'nun psikolojik durumunun incelenmesi çağrısında bulundu. 

Ogeday Survivor'dan ayrıldı mı? Survivor Ogeday yarışmayı bıraktı mı, son... Haberi Görüntüle

FONDAŞ MEDYA ÜZERİNİ ÖRTÜYOR

Bu esnada İmamoğlu'na fondaş medyadan destek de gecikmedi. Kamuoyunda infial uyandıran gerçeğin yayılmasını önlemek için Suudi Arabistan tarafından fonlanan yayın organı Independent harekete geçti. 

Nevzat Çiçek yönetimindeki haber sitesi, meseleyi 'İmamoğlu ile Soylu arasındaki polemik' başlığına indirgeyerek "Bir kişi, bir başka kişinin ruh sağlığının incelenmesi için işlem başlattırabilir mi?" sorusuyla zihin bulandırdı. 

İBB kadrolarının PKK'ya tahsis edildiği gerçeği ABD ve Avrupa ülkelerince fonlanan internet sitelerinde de haber konusu bile olamadı. 

Şimdi kamuoyu, Ekrem İmamoğlu'ndan şu sorunun cevabını bekliyor: PKK'nın dağ kadrosundan 455 örgüt üyesi, 80 DHKP/C militanı, 20 MLKP'li ve 2 de MKP'li İBB'de nasıl istihdam edildi? Bu kişilerin işe alınmasına ilişkin onayı kim verdi? İmamoğlu yönetimi terör örgütlerine ne gibi sözler verdi?

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading