Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ekrem İmamoğlu, İçişleri'ne göndermediği listede hangi örgütleri gizliyor? Tam 19 bin kişi...

Ekrem İmamoğlu, İçişleri'ne göndermediği listede hangi örgütleri gizliyor? Tam 19 bin kişi...

Ekrem İmamoğlu'nun İBB'deki 'Kandil kontejanı'na şimdi de Pensilvanya eklendi. Bir kısmı 'mahrem imam' pozisyonundaki FETÖ üyeleri belediyede işe sokulmuş. Skandal sonrası gözler, İBB'nin İçişleri'ne bildirmediği 19 bin personele çevrildi.

Gündem

31.01.2024, 07:50

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun, başında bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni sadece PKK, DHKP/C, MLKP ve MKP'ye değil FETÖ'ye de tahsis ettiği ortaya çıktı. 

HDP'lilerin seçimde verdiği destek karşısında örgüte diyet ödeyen İmamoğlu, PKK'nın dağ kadrosundan tam 455 kişiyi belediyede işe almış, bununla da yetinmeyerek 80 DHKP/C'liyi, 20 MLKP'liyi ve 2 de MKP üyesini istihdam etmişti. 

İBB'nin kanun gereği İçişleri Bakanlığı'na bildirdiği 14 bin personelden 557'sinin terör bağlantısı bağlantısı belirlenmişti. İBB çatısında yer bulan terör örgütlerine şimdi de FETÖ eklendi.  

İçişleri'ne bildirilmiş listeki incelemeye göre, Fetullahçı Terör Örgütü içerisinde 'ev abiliği' yapan, 'mahrem imam' pozisyonunda olan, örgüt üyeliğinden ötürü polis akademisinden atılan ve FETÖ'cülükten tutuklanıp hapis yattıktan sonra cezaevinden salıverilen eski bir üsteğmen de İBB kadrolarında görev yapıyor. 

FETÖ üyeliği gerekçesiyle hakkında işlem yapılan Fetullahçı terörist sayısının tam olarak kaç olduğu şimdilik bilinmiyor. Sözkonusu belirsizlik, personel kimlik bilgilerinin Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından gizlenmesinden kaynaklanıyor. 

2024 MARDİN-ARTUKLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Artuklu'da hangi... Haberi Görüntüle

19 BİN KİŞİ ŞİMDİLİK SIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'ye alınan 33 bin kişiden sadece 14 bin kişinin kimlik bilgilerinin kendilerine ulaştığını, bunların da 12 binini incelediklerini, bu 12 bin personel arasında 557 ismin terör bağlantısının belirlendiğini açıklamıştı. 

Yani İmamoğlu, göreve geldiği 2019 Temmuz'undan beri en az 33 bin kişiyi istihdam etti ama henüz 19 bin personelin kimlik bilgilerini İçişleri Bakanlığı'na iletmedi. İsimleri Ankara'ya bildirilmeyen bu kişilerin hangi terör örgütlerinin mensubu oldukları şimdilik bilinmiyor. 

Bildirimi yapılan ilk 14 binlik listede 557 ismin terör örgütü üyesi çıkması, aslında gizli tutulan 19 bin kişilik grupta olması gerekenlerin yanlışlıkla ilk listeye alındığı şüphelerini artırdı. 

İBB'nin 557 kişiyi İçişleri'ne gönderdiği listeye 'sehven' dahil ettiği sanılıyor. Mevcut durum, saklı kalmış 19 bin kişi arasında oransal olarak daha yüksek sayıda terör örgütü üyesinin var olduğunu gösteriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading