Yandex Metrica
SON DAKİKA
Egeli balıkçılar 'vira bismillah' dedi

Egeli balıkçılar 'vira bismillah' dedi

Yaklaşık 4,5 ay sonra yeniden ağlarını mavi sulara atan Egeli balıkçılar, sezonun ilk gününde kasalarını sardalya ve hamsiyle doldurdu.

Gündem

23.01.2024, 17:54

Yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı'ndan gün batımıyla beraber denize açıldı. Yaşar Reis 2'nin Kaptanları Süleyman Öztürk ve Fatih Kopuz da mürettebatıyla güneşin batış yönüne doğru mavi sularda yol aldı.

Uzun bir aradan sonra ekmek teknelerine binen mürettebat da heyecanla yeni günün gelmesini bekledi. Yaklaşık 4 saatlik yolculuk süresince yemeklerini yiyen, görev dağılımını yapan ekipler son hazırlıklarını tamamladıktan sonra üzerlerini giyinip kaptanın talimatını bekledi.

Saatler 00.00'ı gösterdiğinde "ağ bırak" talimatıyla ince ince işlenen ağlar serin sularla buluştu.

Ardından sabaha kadar sürecek zorlu mesainin ilk dakikaları başladı. Sırt sırta, yan yana çalışan mürettebat ilk mahsulü denizden el birliğiyle çıkardı. Sezonun ilk gününde denizden Ege'nin geleneksel balığı sardalya ve hamsi avlandı.

Günün ilk ışıklarına kadar devam eden avlanmada güverteye alınan balıklar, kasalandıktan sonra kamyonlara yüklenmek üzere Saip Altı Limanı'na çıkarıldı. Burada bekleyen kamyonlara yüklenen balıklar, İzmir Balıkçı Hali'ne gönderildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading