Yandex Metrica

Economist'ten müzmin muhalefeti üzecek analiz: Erdoğan'a karşı kazanmaları zor

Economist'ten müzmin muhalefeti üzecek analiz: Erdoğan'a karşı kazanmaları zor

İngiliz dergisi The Economist, Türkiye'deki seçimlerle ilgili çarpıcı bir analiz yayınladı. Yazıda, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a karşı kazanma ihtimalinin düşük olduğu, diğer olası adayların da zayıf noktalarının bulunduğu belirtilirken Kılıçdaroğlu'nun seçilememe ihtimaline dikkat çekildi ve "Bir konuşmacı olarak Erdoğan ile kıyaslanamaz." görüşüne yer verildi.

Gündem

23.01.2024, 20:19

Türkiye'de seçimlere kısa bir süre kaldı. Ancak altılı masa henüz Cumhurbaşkanı adayını çıkarabilmiş değil.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

ECONOMIST'TEN ÇARPICI ANALİZ

Türkiye'deki seçimler uluslararası arenada oldukça yakından takip ediliyor. Londra merkezli The Economist dergisi, "Muhalefet kazanmalı ama önünde engeller var" başlıklı bir analiz yayınladı.

Analizde, muhalefetin kendi içinde birtakım sorunlar yaşadığı belirtilerek, "Seçimlere sadece aylar kalmışken, Millet İttifakı hâlâ cumhurbaşkanlığı için ortak bir aday çıkarmadı." denildi.

DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına yalanlama: 'Manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz' DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına yalanlama: 'Manipülasyon kampanyalarına... Haberi Görüntüle

'MUHALEFET İÇİNDE ÇATLAKLAR KENDİNİ GÖSTERİYOR'

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday olmaya kararlı görünüyor, ancak İyi Parti Lideri Meral Akşener'in tepkisiyle karşılaşıyor." denilerek, "Muhalefet içindeki çatlaklar kendini gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN İLE KIYASLANAMAZ'

Kılıçdaroğlu'ndan "yetenekli bir yönetici" şeklinde bahsedilen söz konusu yazıda, CHP Lideri'nin seçilememe ihtimaline dikkat çekildi ve "Bir konuşmacı olarak Erdoğan ile kıyaslanamaz." görüşüne yer verildi.

Erdoğan'a işaret edilen derginin analizinde, "Türk liderin mitingleri bir rock konseri havasında. Kılıçdaroğlu'nunki ise ocakbaşı dersi gibi gelebilir." notu paylaşıldı.

TCG Kınalıada'nın Japonya Seferi başladı: 4,5 ayda 20 ülkede 24 limanı ziyaret edecek TCG Kınalıada'nın Japonya Seferi başladı: 4,5 ayda 20 ülkede 24... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN ZAYIF NOKTASI VAR

Adaylık için isimleri geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, böyle bir durumda görevlerinden istifa etmesi gerektiği anımsatıldı.

İstifaları halinde bu iki belediyenin kontrolünün AK Parti'ye geçmesi olasılığına değinilerek, ayrıca İmamoğlu'nun ve Yavaş'ın zayıf noktası olduğu kaydedildi.

Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat Doblo park etti: İşte o anlar Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat... Haberi Görüntüle

'YILDIZI SÖNDÜ'

Konuya ilişkin, "İmamoğlu'nun yıldızı 2019'daki zaferinin ardından çoktan söndü." denildi. "Sert bir milliyetçi" olarak tanımlanan Yavaş'ın ise HDP'li seçmenlerden oy almasının zor olduğu ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading