Yandex Metrica

e-Devlet'ten yeni hizmet başladı: Adli sicil silme ve düzeltme yapılabilecek

e-Devlet'ten yeni hizmet başladı: Adli sicil silme ve düzeltme yapılabilecek

E-Devlet, vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için yeni hizmetler eklemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'e yeni eklenen hizmeti açıkladı.

Gündem

24.02.2024, 00:56

E-Devlet, yeni hizmetler ekleyerek vatandaşların işlerini kolaylaştırmayı sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yeni hizmete dair açıklama yaptı.

Ali Taha Koç, adli sicil silme ve düzeltme talebi başvurularının bugün itibarıyla e-Devlet Kapısı'ndan alınacağını duyurdu. Koç, dijital hizmetlerin sunumu aşamasında vatandaşlardan gelen geri dönüşlerin büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

VATANDAŞLARIN TALEBİ ÜZERİNE HAYATA GEÇİRİLDİ

Dijital hizmetlerde vatandaşların taleplerinin öncelikle dikkate alındığını belirten Koç, adli sicil silme ve düzeltme taleplerinin alınması hizmetinin de vatandaşlardan gelen talepler üzerine hayata geçirildiğini söyledi.

Söz konusu işlemlerin daha önce Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne bizzat gidilerek ya da posta veya kurumlar aracılığıyla dilekçe gönderilerek yapıldığını belirten Ali Taha Koç, yeni hizmetle alakalı şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız bundan böyle söz konusu başvurularını hızlı ve kolay bir şekilde e-Devlet Kapısı üzerinden de yapabilecekler ve başvurularının durumunu yine e-Devlet Kapısı üzerinden takip edebilecekler. Başvuru sonuçları, e-Devlet Kapısı'nda görülebileceği gibi SMS yoluyla da vatandaşlara iletilecek."

"VATANDAŞIMIZ İSTERSE BİZ YAPARIZ"

E-Devlet Kapısı üzerinden her yıl gerçekleştirilen memnuniyet anketleri ile vatandaşlardan alınan öneri ve görüşlerin önemine değinerek "Anket sonuçları hassas bir şekilde inceleniyor. Sonuçlar aynı zamanda işin ne kadar iyi yapıldığının da bir göstergesi. Eğer vatandaşımız isterse biz yaparız." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading