Yandex Metrica

Düzensiz göçmenlerle mücadele devam ediyor! Bir haftada 299 kişi yakalandı

Düzensiz göçmenlerle mücadele devam ediyor! Bir haftada 299 kişi yakalandı

Van'da son bir haftada 299 düzensiz göçmen emniyet ekipleri tarafından yakalandı. Organizatör oldukları belirlenen ve kaçakçılık yaptığı iddia edilen 15 şüpheli hakkında ise inceleme başlatıldı.

Gündem

23.01.2024, 17:58

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Van genelinde "Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti" yapanların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik olarak Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlileri olağanca hızıyla inceleme yapıyor.

Bu hususta 6-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığına dair çalışmalarda 299 düzensiz göçmen yurda girişlerde yakalandı. Öte yandan, Organizatör oldukları belirlenen 15 şüpheli hakkında ise işlem başlatıldı.

Suçta kullanılan araç, ev ve otel sahipleri ile tespit edilen organizatörlere gerekli adli işlemle birlikte 135 bin 325 lira idari para cezası kesildi. 

Suçta kullanılan 9 araca emniyet ekipleri tarafından el konuldu.

Operasyonu gerçekleştiren ekiplerin açıklamalarında Van Emniyet Müdürlüğü olarak il genelinde ülkeye yasa dışı yollardan giren düzensiz göçmenlerin ve onları organize eden kişilerin yakalanmasına dair çalışmaların kent genelinde kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.

KAYNAK: AA - TR HABER

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading