Yandex Metrica
SON DAKİKA

Düzce fena sallandı depremin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı! İş yeri yıkıldı binalarda çatlaklar var

Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Depremde 50 kişi yaralandı. Depremin boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Bir iş yeri yıkıldı. Çok sayıda binada ise çatlakların oluştuğu açıklandı

Gündem

23.01.2024, 20:06

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Düzce Gölyaka'da sabah saat 04.08'de 5,9 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda ilde hissedildi. Depremin ardından en büyüğü 4.3 olmak üzere toplam 109  artçı sarsıntının meydana geldi.

Büyük operasyon öncesi ziyaret! Bakan Güler Irak sınırında incelemede bulundu! Haberi Görüntüle

AFAD: BİRİ AĞIR 46 YARALI

AFAD, depremin ardından açıklama yaptı. 50 kişinin yaralandığı deprem bölgesinde 678 personelin 146 araçla görev yaptığının kaydedildiği açıklamada, "Afet Hasar Tespit Grubu ekipleri bölgede hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Sakarya AFAD'dan 1 mobil koordinasyon TIR'ı, 1 sosyal çalışma TIR'ı ve 2 adet arama köpeği bölgeye sevk edilmiştir. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 1 adet mobil laboratuvar aracı ve 6 izleme aracı bölgeye sevk edilmiştir. Düzce ilinde bazı bölgelerde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapılmaktadır. Bölgede beslenme ve psikososyal destek hizmetleri devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Düzce'deki 5,9'luk deprem adliye binasına hasar verdi - 6

Anayasa Mahkemesinin yeni başkanı belirleniyor: İşte seçimin yapılacağı tarih Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR DIŞARIDA SABAHLADI

Düzce'de ve yakın çevredeki illerde depremin ardından vatandaşlar sarsıntıyla birlikte sokaklara döküldü. Korkuya kapılan bazı vatandaşlar ise deprem anında pencerelerinden ve balkonlarında aşağıya atladı. Yaralananlar, ambulanslarla ve özel araçlarla hastanelere kaldırıldı. Geceyi evde geçiremeyenler, büyük korku yaşayan vatandaşlar, dışarıda sabahlamak zorunda kaldı.

Düzce'deki 5,9'luk deprem adliye binasına hasar verdi - 5

Kabine toplantısı yarın mı, ne zaman? Kabine toplantısı hangi tarihte... Haberi Görüntüle

DÜZCE'DEKİ ADLİYE BİNASINDA HASAR OLUŞTU

Düzce'de Gaziantep Caddesi'nde bulunan ve kahvehane olarak kullanılan iş yeri de sarsıntıyla birlikte yerle bir oldu. Sarsıntının etkisiyle Düzce'deki adliye binasında da hasar oluştu. Birçok binada çatlaklar oluştu. Sarsıntının şiddetiyle bazı evler ve marketlerdeki eşyaların yere düştüğü görüldü.

Düzce'deki 5,9'luk deprem adliye binasına hasar verdi - 4

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan gençleri... Haberi Görüntüle

DÜZCE VALİSİ: ÇATLAMALAR OLAN BİNALAR VAR

Düzce Valisi Cevdet Atay, Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Saha çalışmalarımız halen sürüyor. İhbarlar da var, küçük çaplı korku ve panikten kaynaklı yaralanmalar söz konusu." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum'dan İmamoğlu'na 'para kulesi' göndermesi: Milletin parasıyla CHP, dizayn... Haberi Görüntüle

10 PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ GÖREVLENDİRİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da deprem bölgesindeki halka psikolojik destek sağlamak üzere 10 ekip görevlendirildiğini belirtti. Bakan Yanık, Twitter'daki hesabından, "Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin etkilerini azaltmak amacıyla 5 araç 20 meslek elemanından oluşan 10 psikososyal destek ekibi görevlendirdik. Ekiplerimiz KYK yurtları ve toplanma alanlarında vatandaşlarımıza destek verecek" açıklamasında bulundu. 

Düzce'deki 5,9'luk deprem adliye binasına hasar verdi - 8

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading