Yandex Metrica

Düzce depremi Marmara depremini etkiler mi? Uzman isimden ilk yorum

Düzce depremi Marmara depremini etkiler mi? Uzman isimden ilk yorum

Düzce'de saat 15.40'ta 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Düzce'de meydana gelen deprem, uzmanların dile getirdiği 'Marmara depreminin habercisi mi?' sorusunu akıllara getirdi. Uzman isim, bu depremin Marmara Bölgesi'ndeki olası depremi tetiklemeyeceğini belirtti.

Gündem

23.01.2024, 18:19

Düzce'de saat 15.40'ta 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 13,3 km derinliğinde olan deprem İstanbul, Sakarya, Düzce, Bursa ve Yalova’da hissedildi.

Düzce'de meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi. Uzmanların sık sık dile getirdiği 'Yakın zamanda İstanbul'da 7 şiddetinde deprem bekliyoruz' iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Sancaktepe Belediyesi toplam borcu ne kadar 2024? Sancaktepe Belediyesi hangi partinin? Sancaktepe Belediyesi toplam borcu ne kadar 2024? Sancaktepe Belediyesi hangi... Haberi Görüntüle

MARMARA DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınına bağlanan uzman isim, bu depremin Marmara Bölgesi'ndeki olası depremi tetiklemeyeceğini belirtti.

Patiswiss çikolata kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss çikolata kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Haberi Görüntüle

DÜZCE VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

Düzce Valisi Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Haberi Görüntüle

500 DİRİ FAY OLDUĞU BİLİNİYOR

Büyük Marmara Depremi ile ilgili son dönemlerde uzman isimlerden korkutan açıklamalar geliyordu. Bu açıklamalardan sonuncusu TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir İl Sorumlusu Aysun Aykan'dan geldi. Aykan, Türkiye genelinde 5.5 büyüklüğünde deprem üretebilecek 500 diri fay olduğunu ifade etti.  Büyük Marmara Depremi ile ilgili de konuşan Aykan şunları söyledi;

"Marmara Denizi içerisinde beklediğimiz deprem 60 yıl beklemeyecek; zaman aleyhimizde ilerliyor. Ülkemizde istatistiki olarak her 7 yılda bir büyük deprem oluyor. Zaten her 50 yılda bir Marmara çevresinde 7'den büyük bir deprem gerçekleşiyor. Dolayısıyla şu an bile olsa şaşırmayız."

Aykan, merkezinden diri fay geçen 24 ili tek tek sayarak uyardı.

''Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Bolu, Sakarya, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Kütahya, Eskişehir, Konya, Aksaray, Tokat, Kayseri, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Erzurum, Erzincan, Hakkari ve Bingöl'dür. 24 kentimiz, 80'i aşkın ilçemiz doğrudan fay hatları üzerindedir; Bu fayların kırılması durumunda ilk önce fay zonu üzerindeki yapılar zarar görecektir" ifadelerini kullandı.

Korkutan deprem anlarından objektife yansıyan görüntüler;

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading