Yandex Metrica

Durmuş Yılmaz'ın Resmi Gazete yalanına tepkiler çığ gibi: 'Yargılansın' diyen de var 'ikinci Lütfü' diyen de...

Durmuş Yılmaz'ın Resmi Gazete yalanına tepkiler çığ gibi: 'Yargılansın' diyen de var 'ikinci Lütfü' diyen de...

Durmuş Yılmaz'ın Resmi Gazete yalanı, İYİ Parti'ye her kesimden öfke patlamasına yol açtı. Geçmişte Merkez Bankası'nı yönetmiş bir kişinin düştüğü düzeye tepkiler çığ gibi.

Gündem

02.02.2024, 23:34

Türkiye'de geceyarısı 'çok önemli gelişmeler yaşanacağı' şayiası yayarak fitili çekilmiş bombayı herkesin önüne bırakan İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz, iddiasının yalan olduğunun ortaya çıkmasıyla her kesimden tepki gördü. 

Başta kendisine inanan muhalifler olmak üzere hayal kırıklığına uğramış binlerce kişi sosyal medyada Yılmaz'a birbiri ardına mesaj yağdırdı. Bir dönem Merkez Bankası Başkanlığı da yapmış Durmuş Yılmaz'a vatandaşların tepkilerinden bazıları şöyle:

"Suç sende değil, suç dindar diye sizi aşağılayan CHP'nin HDP'nin eteğine tutunup anca 'kapının eşiğinde' oturmaya yer bulanlara inanıp uykusuz kalanlarda!"

  • "Kimse bu adama doları manipüle ettiğinden, bilerek ekonomiye zarar vermek istediğinden, ülkede kargaşa çıkarmaya çalıştığından dolayı dava açmayacak mı? Üstüne gidilmezse bize de yazıklar olsun."

"Eski bir TCMB Başkanı, TL'nin en ağır baskıyı gördüğü günlerden birinde, gün ve saat vererek TL'ye değer kaybettirecek gelişmeler konusunda halkı teyakkuza çağırıyor. Üstelik bunu söylerken hiçbir bilgi ve duyuma dayaynmadığını belirtiyor. Türkiye'de yatırımcı olmak zor."

  • "Bu tweet çok anlamlı. Ali Babacan döneminin en 'parlak' Merkez Bankası Başkanı. Dünyada yılın Merkez Bankası Başkanı ödülü falan almıştı. Kurumu kimlere emanet etmişiz."

"Bu İP'te aklı başında adam yok mu? Akıllısının beyni Durmuş Yılmaz, delikanlısı Yavuz, paralısı küfürbaz Lütfü, başkanı seçmenine 'yavşak' diyen, Fatih'i Ekrem, doktoru Aytun, gurubu tiyatro..."

  • "Meral Akşener'in, şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkkan'a arka çıkarken kullandığı o çirkin ifadeler geldi aklıma. O birileri Durmuş Yılmaz gibiler olsa gerek. İşte o birileri HDP ile paslaşarak ülkede manipülasyon yapıyor."

"Muhalefet olabiliriz ancak kapanışa yakın saatlerde bu söylemde bulunmak manipülasyona yol açar, sermaye piyasalarında bu tarz açıklamaların 3-5 yıl hapis cezasına yol açtığını benden daha iyi bilmektesiniz. Hükümetten memnun değiliz ama bu tarz muhalefetten de memnun değiliz."

  • "Bu İP'lilerin hepsi mi böyle? Adam, 'Sırf iktidarı sevmediğim için tezkereye partimin aksine red oyu verdim' dedi. Bu normal bir durum değil, buna sahip çıkın. Yaşına başına yakışmayacak hataları yapma ihtimali yüksek, bunu engelleyin İP yönetimi. Hırsı aklını, vicdanını bloke etmiş bunun..."

"Şaklabanlık yapayım, milleti galeyana getirip birbirine düşüreyim derken böyle armut gibi ortada kalırsınız. Gayrimeşru ilişkileriniz gün yüzüne çıkar."

  • "Merkez Bankası eski başkanının yeni görevi provokatörlük."

"Devlet malına zarar veren kişiye ceza verilirken halkın ve devletin parasını eriten bu vb şahısların itibar suikastleri neden hukukta karşılığını bulmaz?"

  • "Meral Akşener, Meclis konuşmasında 'Birileri yavşak yavşak konuşup halkı provoke ediyor' gibisinden bir şeyler söylemişti. Söylediklerini şimdi daha net anlamış oldum."

"Bu 'adamlara' ne makamlar verilmiş insan ona kahroluyor. Koltuğu kapana kadar cibiliyetini gizlemişlerdir elbette. Eğer hukuk devletiysek eski unvanını kullanarak bu manipülasyonun, toplumu korku ve endişeye, kaosa sürüklemenin bir bedeli olmalı."

  • "Bunun için mi uykusuz kaldık hacı? 2'şer saat borçlusun!"

"Trol nedir sorusuna uygulamalı örnek verdi çamurlu ayakkabıları ile dalga geçenlerin şefkatine sığınan ezik."

  • "Günaydın Durmuş bey. Dün gece müsebbibi olduğunuz dedikodunun boşa çıkmasından sonra bu sabah uyanacak ve muteber bir insan olarak hayatınıza devam edeceksiniz. Nasılsa bu ülkede her şey olursunuz ama rezil olmazsınız!"

"Seninle ilgili bir şey yok Resmi Gazete'de. Boşuna çırpınma Reis almaz seni yanına."

  • "Herkesin kapısını çalıp evine giren, çayını kahvesini içerken mahalle dedikodusu yapan hasetçiler gibisiniz. Ne ne dediğinizi biliyorsunuz, ne de ne yaptığınızı? Yoksa biliyor musunuz?"

"Değdi mi bu kadar insanı uykusuz bırakmaya Durmuş bey?"

  • "İyi Parti'nin Lütfü'den sonraki ikinci itibar kaybı. Milliyetçilikle başlayıp, nereye gittiği belli olmayan, her gün yeni bir yalan ve manipülasyonla siyaset yapmaya çalışan partinin adıdır İyi!"

"Siz MB başkanı olarak atandığınızda, şu an sevimli görünmeye çalıştığınız malum kesim ve medya, evinizin kapısının önünde ki çamurlu ayakkabı kalabalığını medyada göstererek sizi tahkir ettiklerinde, ne kadar üzüntü duymuştum. O samimi hislerimi size harcadığıma yazık etmişim..."

  • "Vazifeni yapmis olmanın rahatlığı ile sahiplerine rapor verip rahat rahat uyuyabilirsin. Yaptığın spekülasyon ile piyasayı dalgalandirip Halki biraz daha fakirlestirmeyi başardın. Yarın da esnafı ziyaret edip vah vah çok üzüldüm dersiniz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading