Yandex Metrica

Duran Kalkan'dan CHP'ye ikinci tur formülü: İslamî çevrelerle yakınlaşın

14 Mayıs seçimlerine yönelik Kandil'den ilk değerlendirmeyi PKK elebaşılarından Duran Kalkan yaptı. Örgütün propaganda aygıtlarına verdiği demeçte Kalkan, Kılıçdaroğlu ve ortaklarının kendilerini iyi anlatamadıklarını, seçimin ikinci turu öncesi 'İslamî çevrelerle yakınlaşmak gerektiğini' söyledi.

Gündem

16.03.2024, 02:24

14 Mayıs seçimlerine ilişkin Kandil'den ilk değerlendirmeyi teröristbaşı Duran Kalkan yaptı. Millet İttifakı'nın Meclis'te azınlık durumunda kaldığını, bunun nedenlerinin sorgulanması gerektiğini belirten PKK elebaşı, Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin kendilerini topluma iyi anlatamadığını dile getirdi. 

Yeşil Sol ve Türkiye İşçi Partisi'nin başını çektiği Emek ve Özgürlük İttifakı'nın da hedeflerine ulaşamadığını söyleyen Duran Kalkan, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen muhalefet kesimine "İslamî çevrelerden uzaklaşmayın" tavsiyesinde bulundu. 

"İttifaklar oluşturmada hataları vardı. Örneğin, evet sol, devrimci demokrat örgütlere çok yöneldiler. Bu yanlış değildi fakat orada da tam bir birlik oluşturamadılar. Hem oraya yönelim oldu, diğer yandan bu antikapitalist demokrasiye açık ve İslami çevrelerden uzaklaşma oldu. Evet, sol demokratik harekete daha çok yönelim olmalıydı ama bütün demokratik çevreleri, İslami çevreler de dahil olmak üzere hepsini kucaklayacak bir ittifak olabilmeliydi. Bunları kendileri de değerlendiriyorlar da ama bu sefer öyle çok görünmedi" diyen Duran Kalkan'ın bu sözleri, Millet İttifakı'nın 28 Mayıs'a dek benimseyeceği kampanya konusunda bazı işaretler verdi. 

Duran Kalkan

PKK elebaşı, Kılıçdaroğlu liderliğindeki muhalefet bloğunun seçim kampanyasını 'ekonomi' ve 'adalet' üzerine oturttuğunu fakat 'Kürt sorunu'nun yeterince gündeme gelmediğini de söyledi. 

Kalkan, "Biraz ekonomi üzerinde durdular, adalet üzerinde durdular ama savaş üzerinde durmadılar. Örneğin Kürt sorunu üzerinde durmadılar. Daha çok Cumhur İttifakı’nın yönlendirmesi altında kaldılar. Ona cevap yetiştirmekle uğraştılar. Farklarını ortaya koyamadılar" yorumunda bulundu. 

'AKP-MHP faşizmine karşı alınan sonucun kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını' söyleyen Duran Kalkan, iktidara karşı özel taktikler geliştirilmesi gerektiğinden bahsetti:

"Öyle AKP’ye basit yaklaşım olmamalı. Ucuz yaklaşım olmamalı. Çünkü hep öyle görüldü içte ve dışta. Şimdiye kadar birçok hatalar yapıldı. Evet, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP şimdi karşı çıkıyor 'bu iktidarı yeneceğiz' diye ama dün bu iktidarın en çok zorlandığı yerde en temel desteği kendileri verdiler. Emek ve Özgürlük İttifakı için de; evet, biz özeleştiri yapacağız, diyorlar. Yapmalılar. Tabii bu sonuçlar tam başarı olarak görülemez. Hedefler koydular, bu hedefler gerçekleşmedi."

Duran Kalkan ayrıca Tunceli ve Hakkari'de alınan sonuçlardan ötürü bu illerde yaşayan vatandaşları da övdü. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading