Yandex Metrica
SON DAKİKA
Duran Kalkan'dan CHP ve İYİ Parti'ye talimat: Tezkereye hayır deyin, seçimi beklemeyin, sokağa çıkın

Duran Kalkan'dan CHP ve İYİ Parti'ye talimat: Tezkereye hayır deyin, seçimi beklemeyin, sokağa çıkın

Terörle mücadelede sınır ötesi operasyonlara izin veren tezkereye 'hayır' oyu veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Evet demek Cumhuriyete ihanettir'' iddiasını ortaya atmıştı. Ancak tezkereden bir gün önce Kandil'den talimat geldiği bir videoyla ortaya çıktı. Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan o videoda ''Tezkere muhalefet için bir sınavdır'' diyor, ayaklanma çağrısı yapıyor.

Gündem

23.01.2024, 18:17

Türk askerinin Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin çıkan tezkereye yönelik talimatın Kandil'den geldiği ortaya çıktı. 26 Ekim'de Mecliste oylanan tezkere, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Partinin "evet" oylarıyla kabul edilmişti. 

Survivor yarışmacısı Yunus Emre bebeğini kaybettiğini öğrendi Haberi Görüntüle

'CUMHURİYET'İ PARATONER YAPTI AMA PKK'NIN SÖZÜNÜ DİNLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

HDP ile birlik olarak terörle mücadeleye 'hayır' oyu veren Kılıçdaroğlu, tezkereye 'evet' demenin Cumhuriyete ihanet anlamına geçeceğini öne sürmüştü. Ancak gerçek, PKK'nın yayınladığı video ortaya çıkınca netleşti. PKK elebaşı Duran Kalkan'ın tezkere oylamasından bir gün önce yani 25 Ekim^'de yayınladığı videoda ''tezkere muhalefet için bir sınavdır'' dediği ortaya çıktı. 

Terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan CHP ve İYİ Parti'ye yönelik ifadelerin yer aldığı talimat gibi mesajında, ''Muhalefet ayrı bir çizgi izleyeceğiz diyordu. CHP, İYİ Parti ve diğer partiler için temel sınavdır o tezkere. AKP ve MHP'den farklı bir tutum sergileyecekler mi, tezkereyle belli olacak'' ifadelerini kullandı. Muhalefetin 'Cumhuriyet'i paratorner yaparak PKK'nın talimatıyla oy verdiğini ortaya çıkaran bu görüntü muhalefetin tutumuna yönelik yeni bir kanıt niteliğinde. 

Şişli'de iftar çadırı kuruldu mu, kurulacak mı? 2020 Şişli Ramazan... Haberi Görüntüle

TERÖRİSTBAŞI'NDAN MUHALEFETE AÇIK MESAJ

TSK ve MİT'in büyük başarıyla devam eden sınır ötesi operasyonlarından şikayet eden PKK elebaşı Duran Kalkan, ''bu yönetim felaketler getirdi'' sözleriyle PKK'nın içinde bulunduğu zor durumu itiraf etti. Duran Kalkan açık açık sokağa çıkma ve ayaklanma çağrısı yaptı; dış destek talep etti.

İsrail hesap verecek! Ankara Tel Aviv ateş hattı! Katz'ın skandal... Haberi Görüntüle

PKK, CHP VE İYİ PARTİ'DEN MEMNUN

Teröristbaşı Duran Kalkan "Muhalefette bir canlanma var. Türkiye İdlib'den Libya'dan daha etkin Kuzey Irak'ta. Erdoğan iktidarını indirmeli dıştan destek verilmeli. Erdoğan yönetimi istifaya zorlanmalı.  Sokaklarda Tayyip Erdoğan'ın istifası için herkes yürüyebilir. Bu yönetimi çökertmemiz gerekiyor. Seçimde yenilgiye uğratacağız diye beklememek lazım. Mücadele edip yenmek gerekli. Hükümeti düşürmek gerekli " ifadelerini kullandı.

Survivor'da eleme gecesi nefesleri kesti! Elenen isim kim oldu: O... Haberi Görüntüle

''SEÇİMİ BEKLEMEYİN SOKAĞA ÇIKIN''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iktidardan indirmek için dış destek alarak sokağa çıkma çağrısı yapan Duran Kalkan, muhalefetin yani CHP ve İYİ Parti'nin duruşunu beğendiğini vurguladı. Teröristbaşı "Tayyip Erdoğan'ın istifası için herkes yürüyebilir. Seçim beklenmemeli. Bu yönetimi çökertmemiz gerekiyor. Mücadele edip yenmemiz gerekli. Hükümeti, yönetimi düşürmek gerekli." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading