Yandex Metrica

Dünyanın konuştuğu yeni politika: Türkiye Zaporijya Nükleer Santrali için arabuluculuk yapacak

Dünyanın konuştuğu yeni politika: Türkiye Zaporijya Nükleer Santrali için arabuluculuk yapacak

Türkiye, Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki işgalin sonlanması için Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "Yeni bir Çernobil istemiyoruz" diyerek iki ülkeyi uyarmıştı.

Gündem

23.01.2024, 19:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e, Ankara'nın Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne arabuluculuk yapabileceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı kaynakları da Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmenin sonrasında "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Zaporijya Nükleer Santrali'nde tahıl anlaşmasında olduğu gibi kolaylaştırıcı bir rol oynayabileceğini belirtti." şeklinde açıklama yaparak, Türkiye'nin yeni bir arabulucuk rolüne hazırlandığını vurguladı.

Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye... Haberi Görüntüle

"YENİ BİR ÇERNOBİL İSTEMİYORUZ"

Konuya ilişkin bir haber derleyen Middle East Eye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Endişeliyiz, yeni bir Çernobil istemiyoruz." sözüne yer verdi.

Haber sitesi,  Rusya tarafından işgal edilen Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya'nın güvenliği konusunda artan bir alarm olduğunu aktardı.

Türkiye'nin tahıl krizini çözdüğünü ve bu şekilde kıtlığa karşı dünyanın umudu olduğunu hatırlatan Middle East Eye, "Türkiye ve Rusya ilişkileri genişletecek" yorumunda bulundu.

Teröre BOZDOĞAN darbesi! 82 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi Teröre BOZDOĞAN darbesi! 82 mağara, sığınak ve barınma alanı imha... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE BATI YAPTIRIMLARINA KATILMAYI REDDETTİ"

Haberin devamında şu ifadeler yer aldı:

"Hem Moskova hem de Kiev ile dostane bağları olan Türkiye, Ukrayna'ya insansız hava araçları sağladı ve Rusya'ya karşı Batı yaptırımlarına katılmayı reddetti. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Perşembe günü Rusya ile diyalogu sürdürme politikasını savundu ve Türkiye'nin Moskova ile konuşan tek güç olmaması gerektiğini söyledi. 

Erdoğan, Zelenskİ ile görüşmeden önce, iki ülkenin ekonomik işbirliğini ilerletme sözü verdiği Soçi'de Putin ile bir araya geldi. 

İSPARK indirim şartları ne 2024? İstanbul İSPARK'lar indirimli mi, kimlere? İSPARK indirim şartları ne 2024? İstanbul İSPARK'lar indirimli mi, kimlere? Haberi Görüntüle

ENERJİ SEKTÖRÜNDE ORTAK STRATEJİK PROJELER

Kremlin Cumartesi günü yaptığı açıklamada, iki liderin 'enerji sektöründe ortak stratejik projelerin teşviki de dahil olmak üzere ticari ve ekonomik ilişkileri genişletme niyetini' doğruladığını söyledi. 

Türkiye Cumhurbaşkanlığına göre, Erdoğan ve Putin 15-16 Eylül'de Şangay İşbirliği Örgütü zirvesinin oturum aralarında Semerkant'ta yeni bir görüşme gerçekleştirme konusunda anlaştılar. 

Türk lider ayrıca, Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov'un ölümü nedeniyle taziyelerini iletti."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading