Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünyadan Türkiye'ye İstiklâl'deki patlamaya ilişkin taziye mesajları

Dünyadan Türkiye'ye İstiklâl'deki patlamaya ilişkin taziye mesajları

Türkiye'yi yasa boğan İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından birçok ülkenin yanı sıra NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de taziye mesajı yayımladı.

Gündem

23.01.2024, 20:03

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi de yaralandı.  Patlamayı uluslararası kamuoyu da yakından takip ediyor. Terör saldırısı olduğu öngörülen olayın ardından birçok ülke Türkiye'ye taziyelerini iletti. Patlamanın ardından dünya liderleri Türkiye'ye taziyelerini bildirdi

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ithafen yazdığı mesajında "Azerbaycan halkı adına kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifa diliyorum” ifadelerini kullandı. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak taziyede bulundu, patlamaya ilişkin bilgi aldı.

KKTC

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Türkiye'nin huzur ve istikrarını hedef alan tüm hain saldırıları lanetledi.

Pakistan

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul’un merkezinde İstiklal Caddesi'nde patlama yaşandığını öğrendiğini belirterek, "Pakistan hükümeti ve halkı, hayatını kaybedenler için kardeş Türkiye halkına taziyelerini iletiyor ve yaralıların hızlı bir şekilde iyileşmesi için dualarını gönderiyor." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari de Taksim Meydanı’nda yaşanan saldırıda can kaybı yaşanması sebebiyle son derece üzgün olduğunu ifade ederek, "Bu matem anında Türk kardeşlerimizle tam dayanışma içerisindeyiz." açıklamasını yaptı.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, televizyonlardan yaptığı açıklamada, "Bugün İstanbul'da çok sayıda kişinin şehit olduğu, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısını kınıyorum. Pakistan adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye halkına başsağlığı diliyorum. Bu zor dönemde Türkiye'deki kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

Ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Twitter'dan paylaştığı mesajında, İstanbul'un merkezinde insanların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti Haberi Görüntüle

NATO'DAN DA MESAJ VAR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama için taziye dileklerini ileterek, NATO’nun Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu belirtti

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading