Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünya şampiyonu eski milli güreşçi Talat Tezel yaşamını yitirdi!

Dünya şampiyonu eski milli güreşçi Talat Tezel yaşamını yitirdi!

Türkiye Güreş Federasyonu, dünya şampiyonu eski milli güreşçi ve antrenör Talat Tezel'in 75 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Gündem

23.01.2024, 20:34

Dünya şampiyonu eski milli güreşçi ve antrenör Talat Tezel, 75 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamada, "Eski dünya şampiyonu milli güreşçi ve antrenör Talat Tezel'in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, camiamıza, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz." İfadelerine yer verildi. 

Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Haberi Görüntüle

YARIN ÖĞLE NAMAZINDA TOPRAĞA VERİLECEK 

Tezel'in cenazesinin yarın öğle namazına müteakip Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki Kireç Köyü'nde toprağa verileceği ifade edildi. 

Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri... Haberi Görüntüle

TALAT TEZEL KİMDİR?

1948 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Kireç Köyü'nde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda mahalli organizasyonlarda müsabakalara katılmak suretiyle güreşle tanıştı.

Sırasıyla 1970,1971,1972,1974,1975 yıllarında serbest stilde Türkiye şampiyonluğunu elde etti.1971 yılında Ankara Maden Teknik Arama Güreş takımında profesyonel bir güreşçi olarak görev aldı. Aynı yıl ordular arası 100 kilogramda Dünya şampiyonluğunu kazandı.

1972 yılında 90 kilogramda uluslararası şampiyonluk kazandı ve bu başarının akabinde 1973 yılında müsabık antrenör olarak Almanya’ya gitti.1976 yılında TKİ güreş takımının başına geçen Tezel, 1980 yılında beden terbiyesi antrenörlüğüne getirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading