Yandex Metrica

Düğünlerde rekor artış! 750 bin düğün yapılacak

Düğünlerde rekor artış! 750 bin düğün yapılacak

Yasakların bitmesiyle düğün salonlarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Bu yıl yeni kısıtlamalar olmaması durumunda 30 milyar TL'lik düğün ekonomisi oluşması bekleniyor.

Gündem

23.01.2024, 21:56

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar, evlilik hazırlığı yapan çiftlerin hazırlıklarını ertelemesine neden olmuştu. 1 Haziran'da kademeli normalleşmenin başlamasıyla birlikte düğün sektöründe de hareketlilik başladı.

Kısıtlamaların yeniden gelmesinden endişe duyan ve uzun süredir tarih bekleyen çiftler harekete geçti. Yılda ortalama 500 bin olan düğün sayısında bu yıl patlama yaşanması bekleniyor.

750 BİN DÜĞÜN GERÇEKLEŞECEK

Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre, sektör temsilcileri geçtiğimiz yıl yapılamayan 250 bin düğünle birlikte bu yaz 750 bin düğünün yapılacağını söyledi. Ayrıca çok sayıda düğün mekanında yer kalmadığı ve bir günde 2-3 düğün organizasyonu yapılacağı belirtildi.

Dugun.com'un kurucusu Emek Kırbıyık, "Her yıl evlenen 600 bin çiftten 500 bini düğün yapıyor. Geçen yıl yaklaşık 250 bin çift düğün yapamayip bu yaza erteledi. Bu yaz en yüksek düğün rakamına ulaşacağız. Bizim de günlük trafiğimiz son haftada 70 binlerden 150 binlere çıktı." dedi.

TEMMUZ AYINDA YOĞUNLUK YAŞANACAK

Kademeli normalleşmeye ilişkin genelgeye göre 1-15 Haziran tarihleri arasında yalnızca nikah seremonisi yapılabiliyor. 15 Haziran-1 Temmuz arasında kurallar dahilinde yeme-içme servisi yapılabilecek. 1 Temmuz sonrası ise nişan ve kına gibi organizasyonlara için de izin verilecek. Sektör temsilcileri, en yoğun günlerin 1 Temmuz sonrasında yaşanmasını bekliyor.

30 MİLYAR TL'LİK DÜĞÜN EKONOMİSİ

Temmuz ve Ağustos aylarında kısıtlamaların daha da gevşetileceği ve düğün etkinliklerine izin verileceği düşünülüyor. Yeni kısıtlamaların gelmemesi durumunda 30 milyar TL'lik bir düğün ekonomisi oluşması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading