Yandex Metrica

Dönüşüm faciayı önledi! AFAD'dan Düzce depremine ilişkin son bilgiler

Dönüşüm faciayı önledi! AFAD'dan Düzce depremine ilişkin son bilgiler

Düzce'de dün saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 1999'daki deprem sonrası yapı stokunun yüzde 80'inin yenilenmesi Düzce'de büyük bir faciayı önledi. AFAD, depremde yaralanan 93 kişiden 14'ünün tedavisinin hastanede sürdüğünü bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:06

Düzce, 12 Kasım 1999 yılında yaşanan ve 845 kişinin yaşamını yitirdiği depremden 23 yıl sonra aynı korkuyu bir kez daha yaşadı. Düzce'de dün saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan deprem, İstanbul, Ankara, İzmir, Bolu, Kocaeli, ve birçok ilde hissedildi. Birçok iş yeri ve evlerin binalarında çatlaklar oluştu. Depremin ardından 8 bin konutta hasar tespit çalışması yapılacak.

Meteoroloji son verileri paylaştı: İstanbul’da yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji son verileri paylaştı: İstanbul’da yağışlar devam edecek mi? Haberi Görüntüle

23 YIL SONRA AYNI KORKU

1999 sonrası bina stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 5.9 büyüklüğündeki deprem yıkıma yol açmadı. 23 yıl sonra aynı korkuyu yaşayan Düzceliler, depremin ardından sokağa döküldü. Tekrar evlerine girmeye korkan vatandaş, sokaklarda sabahlamak zorunda kaldı. Kızılay, dışarıda sabahlayan vatandaşlara, battaniye ve gıda yardımında bulundu. Geceyi dışarıda geçiren depremzedeler için Düzce Millet Bahçesi'nde çadırlar kuruldu, yemek servisi yapıldı.

Gecelikli işkence: Tabancayı ağzına soktu mermi yutturdu Gecelikli işkence: Tabancayı ağzına soktu mermi yutturdu Haberi Görüntüle

ÇADIR KENTLER KURULDU

Yaşadıkları korku nedeniyle geceyi evlerinde geçirmek istemeyenler için çadır kentlerin kurulumuna başlandı. Gölyaka’da belediyeye ait Kapalı Pazaryeri ve Kültür Park alanlarına kurulan çadırlarda depremzedelere ev sahipliği yapılacak. AFAD personeli tarafından iki ayrı alana hazırlanan, her biri 16 metrekarelik 120 çadırın içinde battaniyeler de olacak. 

Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesine nasıl gidilir? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut... Haberi Görüntüle

219 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Düzce Gölyaka'daki 5,9 büyüklüğündeki depremden sonra son bilgiyi paylaştı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; depremin ardından bölgede en büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 219 artçı sarsıntı meydana geldi.

Trabzon'da yakalandı Bitlis'e getirildi!  'Bombacı Mülayım' takma adıyla paylaşımlar yapan kişinin kim olduğu ortaya çıktı! Trabzon'da yakalandı Bitlis'e getirildi! 'Bombacı Mülayım' takma adıyla paylaşımlar yapan... Haberi Görüntüle

93 KİŞİ YARALANDI 14'Ü TEDAVİ ALTINDA

Düzce'de 37, İstanbul'da 2, Bolu'da 14, Zonguldak'ta 10, Sakarya'da 26 ve Bursa'da 4 kişi olmak üzere toplam 93 kişi yaralandı, yaralılardan 14'ünün tedavisi hastanelerde sürüyor.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading