Yandex Metrica

Diyarbakır mutfağı için UNESCO'ya başvuru

Diyarbakır mutfağı için UNESCO'ya başvuru

Medeniyetlerin beşiği olarak anılan Diyarbakır'ın zengin mutfak kültürünün 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesi için başvuru yapıldı.

Gündem

23.01.2024, 17:31

Asırlar boyu farklı inanç ve kültürlere sahip 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, farklı lezzetlere sahip mutfağıyla da göz dolduruyor.

Diyarbakır mutfağının öne çıkan lezzetleri arasında meftune, bademli duvaklı pilav, ayvalı kavurma, kaburga dolması, pıçık, nardanaşı, mumbar dolması gibi yemekler yer alıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO'nun 2 yılda bir başvuruları kabul ettiği Yaratıcı Şehirler Ağı'na gastronomi alanında müracaat için çalışma başlattı.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası ve Karacadağ Kalkınma Ajansı birlikte hazırlık çalışmaları yürüttü. Bu çalışmalar kapsamında kentteki tüm sektör bileşenleriyle toplantı ve çalıştaylar düzenlendi.

BAŞVURU DOSYASI TESLİM EDİLDİ

Diyarbakır'ın zengin gastronomisiyle "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmesi için hazırlanan başvuru dosyası, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun imzasının ardından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na teslim edildi.

TÜRKİYE'DEN 6 ŞEHİR KABUL EDİLMİŞTİ

Türkiye'den daha önce UNESCO Yaratıcı Şehirler Gastronomi Ağı'na kabul edilen Bergamoi Östersun, Parma, Hatay, Gaziantep ve Afyonkarahisar ile görüş alışverişi yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading