Yandex Metrica

Diyarbakır'da bayram günü! 3 aile daha evladına kavuştu

Diyarbakır'da bayram günü! 3 aile daha evladına kavuştu

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan 3 aile daha evlatlarına kavuştu. Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan evlatlarla ailelerin buluşması tüm ailelere umut oldu.

Gündem

23.01.2024, 17:43

Dağa kaçırılan çocukları için 3 Eylül 2019'da HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan 3 anne daha evlatlarına kavuştu. Ayşegül Biçer'in oğlu Mustafa, Güllü Turan'ın kızı Alev ve Hayriye Akyüz'ün kardeşi Ensari, Diyarbakır ve Tunceli İl Jandarma komutanlıkları ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucu Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim oldu.

Üç aile, başlattıkları oturma eyleminin 695'inci gününde müjdeli haberi aldı. Kavuşma töreni için Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi İçkale'de program düzenlendi.  Ayşegül Biçer ve eşi Rauf Biçer 2018 yılında 17 yaşında dağa kaçırılan oğlu Mustafa'ya, Güllü Karaşan ve eşi İbrahim Karaşan ile abla Hayriye Akyüz, 3 yıl önce üniversitede okurken kandırılarak dağa götürülen evlatları Ensari'ye, Güllü Turan ise Tunceli'nin Pertek ilçesinden lise öğrencisiyken 6 yıl önce kandırılarak dağa götürülen kızı Alev'e sarıldı.

Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Haberi Görüntüle

''BU ZAFER DEVLETİMİZİN''

Mustafa'nın annesi Ayşegül Biçer yaptığı açıklamada "Allah devletimizden razı olsun. Devletimiz güçlüdür. Bu zafer devletimizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin zaferidir. Tüm basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz, feryadımızı evlatlarımıza ulaştırdılar, evlatlarımız geri döndü. Hepinize teşekkür ediyoruz. Hepimiz kazandık. PKK ve siyasi kolu HDP yerle yeksan oldu. Anneler işte böyle zafere ulaşıyor. Allah'ın izni ile bütün evlatlarımız oradan inecek." ifadesini kullandı. 

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Haberi Görüntüle

OĞLUNA KAVUŞTU, TEDAVİYE YENİDEN BAŞLAYACAK

Ayşegül Biçer kanser hastası olduğunu söyledi. tedaviye oğlu nedeniyle ara verdiğini belirtti. Rahatsızlığına rağmen HDP il binası önünde oturma eylemi yaptığı evladına kavuşan Ayşegül Biçer, tedavisine yeniden başlayacağını söyledi. 

"Çok şükür kazandım, evladımı dağdan indirdim. Türkiye'nin birlik ve beraberliğiyle çocuğumu kazandım. Yeni bir fidan daha yeşeriyor. Gençlerimizi kazanıyoruz. Oğlum geri geldi, şifam geri geldi. Artık tedavime başlayacağım, Allah izin verirse. Oğlum dermanımdı, dermanımı kazandım. Allah'ın izniyle PKK'yı yendim, bu hastalığımı da yeneceğime inanıyorum. " 

Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Haberi Görüntüle

Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma annelere ücretsiz mi? (İstanbul-Ankara-İzmir) Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma... Haberi Görüntüle

''KATILIM SIFIRA İNDİ, PKK BİTECEK''

Anne B,çer bu süreçte kendilerine destek olan devlet yetkililerine de teşekkür etti: "Devletimiz var olsun. Devletimiz hep yanımızdaydı. Bize sahip çıktı. Beraber kazandık. Oğlum gittiğinden beri düğünlere, eğlencelere katılmıyordum. Hepsini kendime yasaklamıştım. Hayatımı kabusa çevirmişlerdi çünkü. Çok şükür bugün halayın başına geçtim. Evladımı damat edercesine oynadım. Daha da evlatlar gelecek, buna inanıyorum. Katılım sıfıra indi. PKK bitti, bitecek." 

Galatasaray Üniversitesi'nden ABD'deki öğrenci isyanına destek: Gazze'de vahşete sessiz kalınmamalı Galatasaray Üniversitesi'nden ABD'deki öğrenci isyanına destek: Gazze'de vahşete sessiz kalınmamalı Haberi Görüntüle

28 AİLE EVLADINA KAVUŞTU

Biçer, Turan ve Karaşan ailelerinin de evlatlarına kavuşmasıyla, çocuklarını terörün pençesinden kurtaran aile sayısı 28'e yükselmiş oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading